Home » Culture » Peste 60 de voluntari organizează evenimente la Biblioteca Județeană Vaslui

Peste 60 de voluntari organizează evenimente la Biblioteca Județeană Vaslui

La Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui este în plină desfășurare săptămâna voluntariatului. Până în acest an s-au desfășurat 20 de ediții ale Săptămânii Naționale a Voluntariatului, o perioadă deosebită pentru toți lucrătorii bibliotecii.

„Noi încercăm să ieșim mai mult în evidență decât de obicei, pentru că voluntariatul nu înseamnă doar săptămâna aceasta, ci înseamnă o muncă care se întinde pe parcursul întregului an. Peste 60 de tineri acționează ca voluntari pe lângă biblioteca județeană și se pregătesc de foarte mult timp în acest sens. Ei au stabilit ca pe lângă activitățile prestate până acum, această perioadă să reprezinte un vârf de sarcină al implicării în organizarea de evenimente, prin participarea tuturor voluntarilor și nu prin rotație”, a spus Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui.

În toată săptămâna, între orele 15.00 – 18.00, voluntarii citesc din opere literare în funcție de vârsta auditoriului, pentru a încerca să atragă publicul mai mult spre lectură. De asemenea, voluntarii au strâns bani și au cumpărat cărți, pe care le vor oferi persoanelor care participă la seratele de lectură.

„O altă activitate care are loc mâine (astăzi n.r.) privește interacțiunea dintre voluntarii bibliotecii cu tineri care nu sunt voluntari și să le explice ce au făcut în ultimul an. Poate în acest fel o parte din invitați se vor înscrie ca voluntari și vor participa la următoarele activități”, a mai spus Gelu Bichineț.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut