Home » Business » În 2021 s-au înmatriculat în județul Vaslui 5 firme cu participare străină

În 2021 s-au înmatriculat în județul Vaslui 5 firme cu participare străină

În primele două luni ale acestui an, în județul Vaslui au fost înmatriculate 5 societăți cu participare străină la capitalul social subscris. Potrivit datelor statistice, valoarea capitalului subscris de investitorii externi este de numai 184 de euro. Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, a precizat că investitorii externi sunt pragmatici și trebuie să cunoască în detaliu oportunitățile de afaceri de la nivel local.

”Capitalul străin în momentul în care te vede steril și politizat nu vine. El trebuie să vină să discute cu investitorul român, să vadă ce se poate face împreună. Investitorii străini nu sunt mămăligari ca unii de la noi, ci vin să își promoveze interesul național. Pentru aceasta vin în județul Vaslui și oriunde, să vadă ce pot investi, ce pot lua de aici etc.”, a spus Ionel Constantin.

În perioada 1991 – 31 decembrie 2019, în județul Vaslui s-au înregistrat 476 de firme străine, ceea ce înseamnă la nivel național un procent de numai 0,20% din totalul societăților străine. În ultimii 30 de ani, valoarea totală a investițiilor străine din județul nostru este de 39 milioane de euro.

Cu astfel de performanțe negative, Vasluiul este pe ultimul loc în țară în funcție de numărul societăților și pe locul 41 în funcție de capitalul social în echivalent valută.

Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, valoarea capitalului social subscris de investitorii străini în celelalte județe din Moldova este următoarea: Bacău – 775 milioane de euro; Botoșani – 53 milioane de euro; Iași – 437 miloane de euro; Neamț – 118 milioane de euro; Suceava – 337 milioane de euro.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: