Home » Local » În toamna acestui an, se va deschide la Tutova un centru de zi modern pentru bătrâni

În toamna acestui an, se va deschide la Tutova un centru de zi modern pentru bătrâni

În comuna Tutova din județul Vaslui este în construcție cel mai mare centru social de la nivelul Regiunii Nord Est, care are o suprafață construită de 1.000 metri pătrați. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și are o valoare totală de 4.289.554 lei, din care suma de 4.195.878 lei reprezintă finanțarea europeană nerambursabilă. Investiția privește creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale destinate grupului vulnerabil „persoane vârstnice” și îmbunătățirea calității acestor servicii, ca urmare a dezvoltării infrastructurii de servicii sociale.

Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est din Piatra Neamț, în data de 21 septembrie 2018 și cuprinde înființarea unui centru de zi, cantină socială și o unitate de îngrijire la domiciliu. Ion Corciovă, primarul comunei Tutova, a precizat că proiectul este implementat în proporție de 80% și este în pregătire documentația pentru dotarea locației sociale.

„Proiectul este foarte așteptat de populație. Un procent de 40% din populația comunei este reprezentat de persoane vârstnice. Mulți oameni au venituri mici și au nevoie de asistență socială. În prezent, avem peste 100 de persoane din cele șase sate ale comunei, care vor beneficia de serviciile acordate prin acest proiect. Noi facem anchete sociale, cunoaștem bine structura populației, știm pe zone care sunt necesitățile medico-sociale. Va fi un centru social foarte frumos, pe care sperăm să îl deschidem în luna august sau septembrie a acestui an”, a spus Ion Corciovă.

În centrul de zi vârstnicii vor primi diferite servicii medicale: consiliere psihologică, recuperare medicală etc., iar la cantina socială persoanele în vârstă vor lua o masă caldă în fiecare zi. De asemenea, finanțarea proiectului acoperă și îngrijirea la domiciliu a bătrânilor care nu se pot deplasa la centrul de zi.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: