Home » Administratie » Primăria Vaslui pregătește strategia de dezvoltare a orașului pentru 2021-2027

Primăria Vaslui pregătește strategia de dezvoltare a orașului pentru 2021-2027

Ieri, la sala de ședințe a Consiliului Local Vaslui, a avut loc cea de-a treia și ultima ședință de lucru a reprezentanților Primăriei Vaslui cu factori de decizie de la nivel local în vederea elaborării „Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Vaslui 2021-2027”.

și a „Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2021-2027”. Cele două obiective fac parte din proiectul „Planificare strategică municipiul Vaslui”, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 – 2020.

Temele întâlnirilor de lucru au fost „Dezvoltare educațională, social și sănătate”, „Dezvoltare urbană, transport și infrastructură tehnico-edilitară” – „Planul de Mobilitate Urbană Durabilă” și „Competitivitate economică”, având drept scop identificarea proiectelor prioritare de investiții, concomitent cu definirea condițiilor necesare pentru accesarea unor noi surse de finanțare destinate viitoarelor obiective de dezvoltare.

La dezbateri au luat parte reprezentanți ai municipalității Instituției Prefectului, Consiliului Județean Vaslui, ai unităților cu responsabilități în asigurarea ordinii publice, instituții și asociații din domeniul sănătății, tineretului și sportului, conducători ai unităților de învățământ, furnizori de servicii din municipiu etc.

De asemenea, propunerile cetățenilor municipiului Vaslui, primite prin intermediul celor două chestionare ce le-au fost puse la dispoziție la începutul acestui an au fost sintetizate în proiecte și încadrate în categoriile corespunzătoare de dezvoltare viitoare a orașului.

„Prin crearea acestei viziuni asupra direcțiilor de dezvoltare a municipiului nostru, ne dorim să creștem calitatea vieții oferite locuitorilor. Vrem să creștem calitatea serviciilor de care aceștia beneficiază, să sporim atractivitatea orașului nostru pentru investitori și agenți economici mari, care să creeze locurile de muncă necesare unei evoluții economice ascendente. Dorim să ne bucurăm de revenirea acasă a tinerilor care, în momentul de față, caută în alte zone ale țării și lumii bunăstarea financiară, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut