Home » Local » Week-end de foc pentru pompierii militari vasluieni! (Foto+Video)

Week-end de foc pentru pompierii militari vasluieni! (Foto+Video)

Pentru pompierii militari vasluieniț, sfârșitul de săptămână a fost unul cât se poate de ”fierbinte”, echipele de intervenție fiind implicate în mai multe evenimente petrecute în diferite zone ale județului. Sarabanda incendiilor a început încă din noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 mai), când Secția de pompieri Huși a fost implicată în stingerea unui incendiu pentrecut în comuna Vetrișoaia. Tractorul unui gospodar din localitate a luat foc din cauza unui scurtcircuit produs la instalația electrică. Pentru acest incident au fost dislocate în teren două autospeciale de stingere cu apă, una de la unitatea din Huși și o alta de la Punctul de lucru Murgeni.

”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul unui tractor și exista pericolul de propagare la acoperișul unui imobil din apropiere. După aproximativ 20 minute minute, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ trei metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn. Tractorul a fost distrus în proporție de peste 90%. Nu au fost înregistrate victime”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Uregnță (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

La Bârlad, incendii provocate de o lumânare uitată aprinsă și jocul copiilor cu focul!

Sâmbătă, 15 mai, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitate, situată pe strada General Cerchez, din cartierul Munteni.
”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta în podul unei locuințe și era în faza de dezvoltare. Incendiul a fost lichidat în câteva minute. În urma arderii, s-au degradat aproximativ patru metri pătrați astereală din lemn. Proprietara imobilului, o persoană in vârstă de 42 ani, a suferit un atac de panică, aceasta primind îngrijiri medicale de la echipajul ambulanței EPA”, a declarat Marius Stanciu.

Pompierii militari au stabilit că incendiul a fost provocat, accidental, de copii mici ai familiei, al căror joc cu focul ar fi putut provoca distrugerea casei sau o tragedie mult mai mare.

Pompierii militari bârlădeni au mai avut o intervenție în aceeași zi, tot în Bârlad, de această dată incendiul izbucnind la o locuință situată pe strada Tudor Vladimirescu. Pentru lichidarea acestui incendiu s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta într-o cameră a locuinței și exista pericolul de propagare la întregul imobil. După aproximativ 15 minute, incendiul a fost lichidat. Au ars un pat, o masă, o fereastră și o ușă, diverse textile și materiale plastice. S-au degradat două butelii încărcate cu GPL, un recipient în care se aflau 20 kilograme de vopsea, diverse textile și materiale plastice. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o lumânare uitată aprinsă de către proprietara imobilului.

Un incendiu a distrus locuința unei bătrâne din satul Vinețești!

Duminică dimineață, Secția de pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din satul Vinețești, comuna Oltenești. La fața locului a ajuns și un echipaj de la Serviciul Voluntar pentru Situațiii de Urgență (SVSU) Oltenești.
”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului, a două camere, precum și la două anexe gospodărești, existând pericolul de propagare în restul locuinței și la un imobil învecinat. Echipele de intervenție au acționat pe două sectoare: primul, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protejarea bunurilor aflate în pericol. Au fost găsite două butelii încărcate cu GPL, una dintre acestea prezentând pericol de explozie. Recipientele sub presiune au fost scoase din zona focarului.
În timpul intervenției, proprietara locuinței, o femeie în vârstă de 75 ani a suferit un atac de panică. A fost solicitată o ambulanță, la fața locului fiind deplasată o autospecială aparținând Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui. Până la sosirea ambulanței, persoana a primit primul ajutor de la unul dintre pompierii militari. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.
Flăcările au mistuit aproximativ 70 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, patru ferestre, două uși, un televizor, aproximativ o tonă de cereale și un metru cub de material lemnos, diverse piese de mobilier și produse textile, precum si 20 păsări. S-au degradat circa 30 metri pătrați acoperiș, aproape70 metri pătrați tencuială, un frigider, o mașină de gătit și una de spălat, diverse textile și produse din material plastic. În schimb, au fost salvate o cameră de locuit și o baie, locuința din apropiere, zece păsări, documente și o importantă sumă de bani.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric din bucătărie.

Femeie cu arsuri grave transportată cu un elicopter SMURD la un spital din Iași!

O femeie în vârstă de 42 de ani, din satul Gura Idrici, comuna Roșiești, trece prin chinuri cumplite după ce a fost victima unu incendiu ce a izbucnit chiar în locuința sa. Evenimentul s-a produs tot în cursul zilei de duminică, 16 mai, la fața locului acționând trei echipaje (două autospeciale și o ambulanță) de la Detașamentul de pompieri Vaslui.

”Până la sosirea echipajelor de intervenție, victima a fost evacuată de către vecini. Victima prezenta arsuri pe o suprafață de aproximativ 60 % din corp, precum și insuficiență respiratorie, echipajul de pe ambulanța SMURD efectuând manevrele specifice în astfel de cazuri. Incendiul se manifesta într-o cameră a locuinței și exista pericol de propagare la întregul imobil. După aproximativ o oră incendiul a fost lichidat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Din cauza gravității leziunilor suferite, victima a fost transportată  cu elicopterul SMURD la un spital din Iași. În incendiu au ars 20 metri pătrați acoperiș din plăci de azbociment pe astereală din lemn, circa 15 metri pătrați planșeu din lemn, două uși, o fereastră, un pat, diverse piese de mobilier, produse plastice și textile.A u fost salvate bunurile din celelalte camere ale casei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură.

Incendiu provocat de o țigară uitată aprinsă!

Tot în cursul zilei de duminică, un bârlădean a fost la un pas de a rămâne fără un acoperiș deasupra capului după ce, din neglijență, a provocat un incendiu uitând o țigară aprinsă. Omul locuiește într-o casă situată pe strada Miron Costin.
”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul unei camere de locuit și exista pericol de propagare la întreaga locuință. Proprietarul locuinței se autoevacuase. După aproximativ jumătate de oră, incendiul a fost lichidat. Au ars o ușă, o fereastră, un TV, un pat, diverse piese de mobilier, materiale plastice și textile.
S-au degradat aproximativ zece metri pătrați acoperiș, circa 20 metri pătrați planșeu și tencuială și o butelie încărcată cu GPL. A fost salvată restul locuinței. Nu au fost victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o țigară uitată aprinsă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

About Razvan Calin