Home » Local » Acțiune de ecologizare, susținută de voluntarii Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui

Acțiune de ecologizare, susținută de voluntarii Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui

Voluntarii care activează pe lângă Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui vor avea o acțiune de ecologizare. Tinerii și-au propus să adune toate deșeurile aruncate în natură, pe care le vor depozita în saci menajeri.

„Vom pune sacii cu deșeuri la margine unui drum, până vor veni mașinile de la salubritate să îi preia. În acest fel vor vedea și trecătorii cât a contribuit fiecare cu un pet, cu o sticlă aruncată aiurea, cu cât a contribuit fiecare la deteriorarea calității mediului. Este extraordinar de lucrat cu acești tineri, e plăcut să vezi cât sunt de deschiși și cum se ambiționează să facă lucruri frumoase. Acești tineri care vin la bibliotecă și fac lucruri minunate nu reprezintă eșantionul majoritar al tinerilor, dar ei reprezintă eșantionul care poate fi copiat, care poate influența atitudinea celorlalți”, a spus  Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui.

Prin comportamentul lor, acești tineri pot influența alte grupuri de tineri, dar și atitudinea adulților în ceea ce privește poziționarea față de mediul înconjurător.

„Zic eu că este jenant pentru un adult, care are cel puțin bună creștere, să constate că acești tineri se comportă civilizat, iar el ca matur să aibă o atitudine ostilă față de mediu”, a mai spus Gelu Bichineț.

La Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui este în plină desfășurare săptămâna voluntariatului. Până în acest an s-au desfășurat 20 de ediții ale Săptămânii Naționale a Voluntariatului, o perioadă deosebită pentru toți lucrătorii bibliotecii. Peste 60 de tineri acționează ca voluntari pe lângă biblioteca județeană și se pregătesc de foarte mult timp în acest sens.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut