Home » Local » Au început lucrările la Cartierul Movas! Familia Zanini finanțează cel mai mare proiect imobiliar al Vasluiului

Au început lucrările la Cartierul Movas! Familia Zanini finanțează cel mai mare proiect imobiliar al Vasluiului

de Dănuț CIOBANU 

Constructorii au demarat lucrările la proiectul imobiliar din zona Movas, dezvoltat de familia Simone Zanini din Italia. Întârziate din cauza pandemiei de coronavirus, lucrările debutează cu fostul sediu administrativ al fabricii, care va fi transformat într-un bloc modern de locuințe. Ansamblu rezidențial va avea cinci blocuri cu 10 etaje și o gamă largă de facilități: spații comerciale, puncte de recreere, terenuri de sport, parcări etc. Înconjurată de spații verzi și o infrastructură urbană puternică, zona Movas va deveni una din cele mai atractive locații urbanistice din Vaslui. Cartierul select va fi pus la dispoziția vasluienilor, iar locuințele pot fi achiziționate de oricine dorește.

La începutul lunii mai 2021, a început execuția proiectului imobiliar din zona Movas a municipiul Vaslui. Deși lucrările erau prevăzute să pornească în cursul anului 2020, pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile finanțatorului. Pe lângă temerile privind evoluția în timp a pandemiei de COVID-19, investiția a fost amânată și din cauza posibilității declanșării unei crize economice similare celei din perioada 2008-2010. În ciuda tuturor previziunilor pesimiste, în cursul anului trecut, sectorul construcțiilor a cunoscut o creștere substanțială a cifrei de afaceri, realitate care a impulsionat și începerea proiectului imobiliar de la Vaslui. Finanțatorul este interesat să ducă la capăt investiția, iar din acest an se va lucra din plin la cartierul rezidențial.

Primul punct din șantier unde începe lucrul este fostul sediu administrativ al fabricii, care va fi transformat într-un bloc de locuințe. Lucrările la acest bloc se vor desfășura pe o perioadă de 18 luni, investiția ridicându-se la 4,6 milioane de lei. Structura de rezistență și planșeele fostei clădiri de birouri vor rămâne intacte, iar constructorii vor reamenaja spațiile interioare și compartimenta fiecare apartament, vor fi montate instalațiile necesare, servicile utilitare, se vor face toate dotările corespunzătoare.

Ulterior, lucrările din cadrul centrului rezidențial care se va întinde pe o suprafață de aproximativ două hectare vor continua și cu celeallte blocuri de locuințe. Astfel, pe locul fostei fabrici de mobilă se va contrui un ansamblu rezidențial ultra-modern, compus din cinci blocuri P plus 10. Pe lângă blocuri vor fi amenajate numeroase spații comerciale, o parcare subterană, puncte de recreere, săli de sport, puncte medicale.

Cartierul select al Vasluiului 

Zona rezidențială Movas se va transforma total în urma investiției imobiliare și va deveni una din cele mai atractive locații urbanistice din oraș. Unul din avantajele locației este apropierea de centrul orașului, în timp ce în jurul viitoarelor blocuri de locuințe este dezvoltată o infrastructură rutieră și de servicii publică puternică.

În primul rând este vorba despre supermarketul Penny, care este situat la doar câteva minute de centrul rezidențial. De asemenea, în zonă este deschisă o benzinărie, iar Piața Agroalimentară Traian, dar și Piața Centrală sunt foarte aproape de locație.

În jurul centrului rezidențial este dezvoltată și infrastructura rutieră cu legăturile principale spre alte județe. Vasluienii care vor locui în zona Movas au asigurată, de asemenea, siguranța publică, în apropiere desfășurându-și activitate o Secție de Poliție.

Totodată, în zonă va fi construit de către municipalitate un ștrand, terenuri de sport (fotbal, tenis). Un alt mare atuu al cartierului este parcul Movas, care reprezintă o barieră de verdeață și liniște între blocurile de locuințe și străzile principale ale orașului.

Arhitectură de top 

Cartierul rezidențial va arăta foarte bine și din punct de vedere arhitectural și urbanistic, fiind o zonă de locuit la nivelul standardelor europene. Investitorul are o deschidere totală la solicitări venite din partea locuitorilor orașului privind tipul spațiilor comerciale care ar trebui construite, ce suprafețe să aibă apartamentele, alte tipuri de spații conexe etc. Practic, centrul rezidențial va fi pus la dispoziția locuitorilor municipiului Vaslui, iar locuințele pot fi achiziționate de oricine dorește. La fel și spațiile comerciale pot fi cumpărate de investitorii care vor să dezvolte afaceri în zonă.

De altfel, după finalizarea lucrărilor de demolare s-au înregistrat deja mai multe solicitări pentru achiziționarea de apartamente. Atracția majoră pentru a locui în această zonă rezidențială se observă a fi din partea tinerii generații, care a lucrat și trăit o perioadă însemnată în țările Europei Occidentale (Anglia, Germania, Spania etc.), care a înțeles să locuiască în zone rezidențiale cu un mediu sănătos și o arhitectură modernă.

Vasluienii doresc apartamente noi, cu utilități și servicii de calitate, blocuri cu un aspect arhitectural atractiv, iar noul proiect rezidențial răspunde în totalitate cerințelor de pe piață.

Dacă ne raportăm la situația fondului locativ de la nivelul municipiului Vaslui, majoritatea blocurilor de locuințe au fost construite înainte de anul 1990 și nu se poate trece cu vederea funcționalitatea acestor apartamente. Blocurile au fost ridicate după proiecte tip, care la ora actuală nu mai corespund cerințelor celor care își doresc un apartament.

În România, familia Zanini deține o fabrică de mobilă și are în adminsitrare o fermă agricolă. În Italia, de peste 50 de ani, familia Zanini are ca principal obiect de activitate producerea și comercializarea unui mobilier de cea mai înaltă calitate. De asemenea, familia mai are afaceri și în domeniul construcțiilor și o mică fermă agricolă, în nordul Italiei.

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: