Home » Local » Proiect de 4,7 milioane de lei pentru construirea unui centru social în comuna Berezeni

Proiect de 4,7 milioane de lei pentru construirea unui centru social în comuna Berezeni

Tot mai multe administrații locale din județul Vaslui au început să atragă fonduri europene, pentru înființarea de centre sociale pentru bătrâni și acordarea de servicii sociale persoanelor în vârstă. Cum serviciile acordate de instituțiile specializate ale statului în asistența socială nu fac față cererii tot mai mari din partea populației, primarii au înțeles că finanțarea europeană poate ajuta persoanele sărace și bolnave.

În comuna Berezeni va fi inaugurat în acest an un centru social pentru persoanele vârstnice. Investiția este extrem de importantă pentru autoritățile locale, în condițiile în care foarte multe persoane în vârstă au rămas singure și nu are cine să le îngrijească.

Obiectivul proiectului este creșterea calității vieții pentru 150 de persoane de peste 65 ani aflate în situații de risc. Investiția din comuna Berezeni se derulează prin POR 2014-2020 și are o valoare totală de 4.758.656 lei, din care finanțarea UE este de 4.083.012 lei.

Toader Dima, primarul comunei Berezeni, a spus că lucrările la proiect au demarat din toamna anului trecut, iar în vara acestui an centrul social va fi dat în funcțiune.

”La acest centru social se va servi o masă caldă, pentru cei care se pot deplasa. Pentru cei care nu se pot deplasa, noi am comandat două mașini, una pentru transport persoane și alta pentru transportul mesei calde. În aceste cazuri, asistentele se vor deplasa la domiciliul persoanelor vârstnice pentru a le da masa și îngrijirea de care au nevoie. Cei care vin la centru au la dispoziție medici, asistente, infirmiere și vor putea beneficia de tratament, de ședințe de fizioterapie etc. Bătrânii așteaptă cu nerăbdare deschiderea centrului”, a mai spus Toader Dima.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: