Home » Administratie » Proiecte de zeci de milioane de lei sunt în lucru: studii de fezabilitate, proiecte tehnice, licitații

Proiecte de zeci de milioane de lei sunt în lucru: studii de fezabilitate, proiecte tehnice, licitații

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul curent cuprinde și finanțarea studiilor de fezabilitate pentru mai multe obiective de interes local. Specialiștii din primărie lucrează la diferite proiecte care sunt pe diferite stadii procedurale: studii fe fezabilitate, proiecte tehnice, lansarea licitațiilor publice pentru adjudecarea execuției, achiziții publice etc.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că proiectele care sunt în analiză vizează lucrările de la Parcul Copou, achiziționarea de troleibuze, sistemul public de iluminat, platforma informatice pentru administrația locală etc. În acest sens, trebuie identificați cei mai buni contructori care să aibă capacitatea de a realiza programele de investiții.

„Am asigurat finanțarea în fiecare an și nu am avut datorii la constructori nici măcar o lună. Din nefericire, nu s-au realizat întotdeauna lucrările așa cum trebuia. Să sperăm că în acest an ne vom îmbunătăți cu toții activitatea și va fi bine”, a precizat Vasile Pavăl.

Primăria Vaslui finanțează printr-un proiect european reconversia unui teren degradat din zona Parcului Copou în zonă verde și de agrement. Suma totală alocată lucrărilor este în valoare de 14.271.546 lei. Prin proiectul propus se va realiza extinderea Parcului Copou pe o suprafață de 1,6 hectare, teren care se învecinează  cu parcul Copou și strada Andrei Mureșanu.

O altă investiție extrem de importantă care face parte din proiectul european privind transportul local este în faza de licitație publică, în vederea achiziționării mijloacelor de transport de călători. Astfel, vor fi cumpărate 18 mijloace de transport călători, din care 8 autobuze hibrid diesel/electric cu minim 67 de locuri și 10 troleibuze nearticulate cu minim 90 de locuri.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: