Home » Local » Viteza excesivă l-a ”propulsat” cu tot cu mașină într-un pom de pe marginea șoselei!

Viteza excesivă l-a ”propulsat” cu tot cu mașină într-un pom de pe marginea șoselei!

Din cauza vitezei excesive cu care conducea, un tânăr șofer din comuna Pogana a intrat cu mașina într-un pom și puțin a lipsit ca totul să se transforme într-o tragedie în care și-ar fi putut pierde viața trei oameni. Accidentul s-a petrecut vineri (21 mai), în jurul orei 15.20, pe Drumul Județean (DJ) 243, în apropiere de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Combaterea Eroziunii Solului (fostul ICAR Perieni).

Din primele cercetări efectuate de polițiști, se pare că tânărul (26 de ani) aflat la volanul mașinii (un Volkswagen Passat) circula cu viteză foarte mare din direcția Bârlad către Pogana. Când a ajuns în apropiere de ICAR Perieni, s-a angajat în depășirea unui alt autoturism, moment în care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ieșind în decor și izbindu-se de un pom. Trebuie spus că în mașină se mai aflau doi pasageri, un tânăr de 19 ani și un altul de 20 de ani, ambii din comuna Iana.

Câțiva participanți la trafic care au observat accidentul au sunat la 112 și în scurt timp la fața locului au ajuns mai multe echipaje de la Substația de Ambulanșță Bârlad și Detașamentul de pompieri Bârlad. Deși cei trei ocupanși ai mașinii au suferit multiple răni, totuși nu a fost vorba despre leziuni foarte grave.

”Victimele au suferit multiple traumatisme, însă erau conștiente și coerente, fiind stabile hemodinamic și respirator. Au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui”, a declarat dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui.

În cauză s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, polițiștii urmând a stabili cu exactitate circumstanțele producerii acestui accident rutier.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: