Home » Local » Accident rutier cu trei victime provocat de un șofer beat!

Accident rutier cu trei victime provocat de un șofer beat!

Inconștiența unui bărbat din comuna Pochidia care s-a urcat beat la volanul unei mașini a provocat un grav accident rutier soldat cu trei victime. Evenimentul s-a petrecut duminică (23 mai), pe Drumul Județean (DJ) 243 A, pe raza satului Crivești, comuna Tutova.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a reieșit că în momentul producerii accidentului, individul conducea cu viteză foarte mare, iar alături de el, în mașină, se mai aflau încă patru persoane. La un moment dat, șoferul mașinii a încercat să intre în depășirea unui alt autovehicul, însă a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a ajuns într-un șanț de pe marginea șoselei, după care s-a răsturnat.

”Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD tip B2 (EPA). La fața locului au fost deplasate și două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui, Substația Bârlad. În accident a fost implicat un autoturism în care se aflau cinci persoane (patru băieți și o fată).
La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autoturism avariat, ieșit în afara părții carosabile și răsturnat pe o parte. Trei persoane aflate în interiorul autoturismului se autoevacuaseră, celelalte două fiind scoase din interior de către ceilalți participanți la trafic. Trei dintre persoanele implicate în accident au necesitat îngrijiri medicale. Victimele au fost transportate la spital. Pompierii militari au asigurat măsurile PSI și au stabilizat autoturismul”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU ”Podul Înalt” Vaslui.

Polițiștii sosiți la fața locului l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultatul arătând că acesta avea o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dintre cele trei victime, cel mai mult a avut de suferit femeia (27 de ani), aceasta fiind diagnosticată preliminar cu traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial și suspiciuni de fracturi ale oaselor bazinului. Celelalte două victime – doi tineri în vârstă de 21 de ani și, respectiv 24 de ani – au suferit traumatisme ale membrelor superioare. Șoferul mașinii și un alt pasager au scăpat teferi și nevătămați.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influiența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: