Home » Administratie » Conducerea CJ Vaslui promite că va asfalta DJ 248 A Todirești – limita județului Iași

Conducerea CJ Vaslui promite că va asfalta DJ 248 A Todirești – limita județului Iași

În următoarele luni vor demara lucrările de turnare a covorului asfaltic pe drumul județean 248 A, pe raza comunei Todirești. Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a precizat că se va turna primul strat de asfalt pe ambele sensuri ale drumului.

În prezent, sectorul de drum este pregătit pentru turnarea de covor asfaltic, fiind pus balastru și piatră spartă. Tronsonul de drum are o lungime de 9,85 kilometri, investiția fiind finanțată pri PNDL 2.

Până la această dată, podul aflat pe DJ 248 A, pe raza comunei Todirești, a fost consolidat și reabilitat. Lucrările au costat aproximativ 1,2 milioane de lei, fondurile provenind de la bugetul de stat și bugetul local al județului Vaslui. Podul are o lungime de aproximativ 53 m și lățimea de 8 m, fiind unul dintre cele mai mari aflate pe drumurile județene.

Tot pe DJ 248 A, pe raza comunei Rafaila a fost reabilitat un segment din drum, în lungime de 1,5 km, fiind turnat beton, investiția fiind finanțată în totalitate din bugetul local al județului Vaslui.

Drumul județean 248 A trece prin satele Drăgești și Sofronești, iar în fiecare an sute de conducători auto au suportat calvarul traversării acestei zone.

„Este un drum interjudețean de mare importanță, care asigură legătura cu județul Iași. Acum se lucrează la terasament și se pune un strat de piatră spartă. După cum văd că se mișcă constructorul, am convingerea că drumul va fi asfaltat”, a spus Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: