Home » Administratie » Lucrările la Centrul Cultural Județean Vaslui ar putea reîncepe în maxim două luni

Lucrările la Centrul Cultural Județean Vaslui ar putea reîncepe în maxim două luni

Lucrările la proiectul – Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional ar putea reîncepe în circa două luni. În prezent, Consiliul Județean (CJ) Vaslui lucrează la documentația privind investiția de la fosta Casă a Armatei. După ce contractul cu firma care a realizat o parte  din lucrări a fost reziliat la sfârșitul anului trecut, acum proiectul este pregătit pentru o nouă licitație. Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că, la această dată, 60% din proiect deja este realizat.

„Am refăcut indicatorii tehnico economici ai proiectului Centrului Cultural Județean. Avem alocată finanțarea de la Ministerul Dezvoltării prin PNDL 1, iar perioada de execuție a fost prelungită cu doi ani. Lucrăm să scoatem proiectul din nou la licitație, iar dacă nu se vor face contestații în două luni vom da ordinul de începere. Ne dorim să reîncepem lucru la această investiție, care a durat ceva mai mult și sper să o realizăm”, a precizat Ciprian Trifan.

La finalul anului trecut, a fost reziliat contractul cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău, care executa lucrările la proiect. Criza economică provocată de pandemia de COVID-19, dar și lipsa de forțe de muncă au condus la decalarea repetată de termenelor de finalizare a investiției. Pentru a putea finaliza proiectul, CJ-ul a apelat la soluția extremă și a decis rezilierea contractului de execuție.

Inițial, proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, dar CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție. Guvernul a aprobat la finalul anului 2020 prelungirea contractelor PNDL I cu până la 2 ani. Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local al judeţului Vaslui şi din bugetul de stat: bugetul de stat 20.507.091 lei; bugetul local: 474.049 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: