Home » Local » Un finlandez înarmat la PTF Albița!

Un finlandez înarmat la PTF Albița!

Duminică, 23 mai, polițiștii de frontieră care activează în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albița au dat peste un cetățean finlandez care avea asupra sa o pușcă, armă pentru care nu deținea nici un fel de document legal.

”În jurul orei 14.00, în PTF Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un cetățean finlandez în vârstă de 45 de ani, conducând autoturismul personal. Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a constatat că bărbatul transportă o armă din categoria puștilor de tir, precum și 482 alice, calibrul 5.5 mm, muniție aferentă armei în cauză pentru care nu deținea documente de proveniență și de transport. Întrebat de colegii noștri dacă deține permis de port armă pentru acest tip de armă, bărbatul a declarat că  nu știa că are nevoie de permis”, a declarat subcomisarul Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

Arma și muniția aferentă acesteia au fost ridicate în vederea continuării și definitivării cercetărilor. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

About Razvan Calin