Home » Local » Mircea Gologan, subprefectul județului Vaslui, către medicii de familie: Participați la campania de vaccinare!

Mircea Gologan, subprefectul județului Vaslui, către medicii de familie: Participați la campania de vaccinare!

De la începutul lunii mai 2021, medicii de familie din România s-au alăturat campaniei anti COVID-19 şi realizază imunizarea pacienților în cabinete, cu vaccinul Janssen – Johnson & Johnson. Din nefericire, la nivelul județului Vaslui, un număr mic de medici de familie și-a exprimat dorința de a primi vaccinul și de a vaccina cetâțenii în cabinetele proprii.

Mircea Gologan, subprefectul județului Vaslui, a spus că împreună cu reprezentanții Direcției pentru Sănătate Publică se vor face demersuri pe lângă medicii de familie, pentru a-i face să înțeleagă că aportul lor este foarte important în acțiunea de stopare a pandemiei de coronavirus.

„La medicii de familie apare chestiunea privind modalitatea în care trebuie gestionați pacienții. Aceștia trebuie introduși în platformă, trebuie supravegheați, trebuie justificate dozele primite, numărul de vaccinuri efectuate etc. Specificul anumitor cabinete medicale nu este cel mai bun, pentru a desfășura această acțiune”, a spus Mircea Gologan.

Vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european.

Până în prezent, în județul Vaslui au fost recepționate 105.518 doze de vaccin, din care 89.433 doze au fost administrate astfel: 50.350 pentru prima doză și 39.083 pentru rapel.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut