Home » Administratie » Consiliul Județean Vaslui a aprobat un sprijin financiar de 360.000 lei pentru mai multe biserici

Consiliul Județean Vaslui a aprobat un sprijin financiar de 360.000 lei pentru mai multe biserici

Conform hotărârii adoptate de aleșii locali, lista alocărilor este următoarea: se alocă Mănăstirii Nașterea Maicii Domnului, comuna Al. Vlahuță, sprijin financiar în valoare de 50.000 lei pentru continuarea executării finisajelor interioare la biserică; se alocă Mănăstirii Grăjdeni, comuna Fruntișeni, sprijin financiar în valoare de 40.000 lei pentru continuarea lucrărilor de remodelare a acoperișului și reconfigurare a turlei bisericii; se alocă Parohiei Sf. Petru și Pavel, municipiul Bârlad, sprijin financiar în valoare de 50.000 lei pentru continuarea lucrărilor de finisaje, dotare și amenajare a bisericii parohiale; se alocă Parohiei Sf. Dumitru I Huși, municipiul Huși, sprijin financiar în valoare de 50.000 lei pentru continuarea lucrărilor de la centrul pastoral-social al bisericii.

De asemenea, se alocă Mănăstirii Pârvești, comuna Costești, sprijin financiar în valoare de 50.000 lei pentru executarea lucrărilor de conservare-restaurare a iconostasului de la biserica Sfântul Nicolae; se alocă Parohiei Târzii, comuna Oltenești, sprijin financiar în valoare de 40.000 lei pentru continuarea executării finisajelor interioare și exterioare și a instalației termice la biserică; se alocă Parohiei Viișoara, municipiul Vaslui, sprijin financiar în valoare de 40.000 lei pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericii; se alocă Parohiei ”Înălțarea Domnului” Huși, municipiul Huși, sprijin financiar în valoare de 40.000 lei pentru executarea lucrărilor de înlocuire a învelitorii bisericii.

Și în cursul anului trecut, CJ Vaslui a alocat mai multe ajutoare unităților de cult din județ.  Astfel, la sfârșitul anului s-a alocat Parohiei Fedești, comuna Șuletea, un sprijin financiar în valoare de 40.000 lei pentru reabilitarea bisericii ”Nașterea Maicii Domnului”. Și Parohia Sfinților Apostoli Petru și Pavel din municipiul Bârlad a primit un sprijin financiar în valoare de 100.000 lei pentru continuarea lucrărilor de construire la biserica parohială.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: