Home » Local » Sistemul de colectare a deșeurilor din poartă în poartă are succes în comunitățile vasluiene

Sistemul de colectare a deșeurilor din poartă în poartă are succes în comunitățile vasluiene

Pentru a îmbunătăți perfoamanța sistemului integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui, UAT-urile vor fi ajutate să își construiască mai multe platforme pentru colectarea gunoaielor. În cazul în care se preferă sistemul de preluarea al deșeurilor din poartă în poartă, vor fi achiziționate pubele care să ajute populația inclusiv la selectarea deșeurilor.

„Am început sistemul de colectare a deșeurilor din poarta în poarta, unde ne permite infrastructura de preluare. Căutăm să fim cât mai aproape de cetățeni, să facem un efort comun pentru a avea un județ curat. Oamenii au răspuns pozitiv la acest sistem și le mulțumesc cetățenilor că au înțeles să strângă deșeurile reciclabile. Sunt lucruri pe care ni le-am asumat să avem un mediu mai sănătos, iar taxa de salubritate trebuie încasată. Prin dialog și comunicare se poate ca taxa să fie colectată”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Depozitul de la Roșiești are în componență o stație de sortare care este construită în perimetrul amplasamentului și a început să funcționeze efectiv începând cu luna ianuarie 2020. Stația de sortare din cadrul CMID Roșiești are o capacitate maximă de 28.500 tone/an și funcționează alternativ pentru cele două fluxuri procesate: 14.500 tone pentru hârtie și carton și 14.000 tone pentru plastic și metal.

Stația de sortare funcționează în cadrul contractului de delegare încheiat cu SC Romprest Energy SRL, operatorul CMID Roșiești pe o durată de 25 ani.

Proiectul privind gestionarea deșeurilor a mai prevăzut închiderea și reabilitarea depozitelor urbane neconforme existente în Bârlad, Huși și Negrești, precum și acordarea de asistență tehnică și supervizarea lucrărilor (incluzând măsuri de publicitate și conștientizare a populației în vederea reducerii cantității de deșeuri sau separării materialelor reciclabile și a deșeurilor biodegradabile la sursă).

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: