Home » Local » Marius Arcăleanu ”atacă” șefia PNL Vaslui!

Marius Arcăleanu ”atacă” șefia PNL Vaslui!

Marius Arcăleanu,  directorul interimar al CJAS (Casa Județeană de Asigurări de Sănătate), este pregătit să preia frâiele organizației liberale județene. Anunțul a fost făcut chiar de Arcăleanu într-o postare publică pe contul său de Facebook, făcută în cursul zilei de vineri, 28 mai. Pentru început, Arcăleanu intenționează să ”atace” șefia Organizației Municipale a PNL Vaslui, urmând ca ulterior să candideze pentru funcția de președinte al organizației județene.

”Dragi prieteni, am decis să candidez pentru funcția de președinte al PNL Vaslui – organizația municipală. Este un context important pentru PNL, acela al pregătirii alegerilor în partid la nivel național. Situația generează nevoia unor decizii importante și pentru noi, cei care vrem să facem parte din echipa ce va conduce partidul în etapa următoare.

Consider că funcția de președinte al organizației municipale va constitui un suport solid pentru candidatura mea ulterioară la funcția de președinte al PNL Vaslui – organizația județeană. Din discuțiile cu dumneavoastră a rezultat nevoia de democrație și comunicare în organizațiile noastre locale. Fiecare dintre noi a efectuat deja o analiză a modului de funcționare al PNL Vaslui și a identificat provocările care trebuie depășite. Sunt adeptul democrației și comunicării și, de aceea, vă asigur că, împreună, putem depăși situația actuală, în care deciziile sunt luate dictatorial, de unul singur, fără consultări cu ceilalți colegi din PNL Vaslui, de către președintele actual al organizației județene.

În acest context, decizia mea se datorează, în primul rând, nevoii de a reforma organizația PNL Vaslui împreună cu dumneavoastră. Sunt sigur că mulți dintre dumneavoastră mă veți susține, având în vedere colaborarea noastră deosebită din ultimii ani și obiectivele de interes comun pe care le-am identificat de-a lungul timpului”, așa sună postarea postarea publică a lui Marius Arcăleanu de pe rețeaua de socializare.

Pentru alegerile din 2020, liberalii l-au scos pe Arcăleanu din cursa pentru Primăria Vaslui și l-au aruncat în lupta pentru Consiliul Județean Vaslui. Asta pentru că, în opinia conducerii PNL, Marius Arcaleanu era considerat candidatul liberal cel mai bine plasat pentru a se lupta cu actualul președinte al CJ Vaslui, social-democratul Dumitru Buzatu.

Iată ce declara candidatul de atunci:

”Priviți-mă în ochi și haideți să facem echipă pentru Vaslui!

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Vă rog, priviți-mă în ochi! Veți vedea că sunt sincer!Și acum vă îndemn să vă alăturați, să facem echipă pentru Vaslui. Avem multe de făcut împreună. Iar eu vă garantez un lucru: suntem pregătiți să FACEM TREABĂ bună la Consiliul Județean!”.

La scrutinul electoral din toamna anului trecut a fost principalul contracandidat al pesedistului Dumitru Buzatu la șefia Consiliului Județean (CJ). Puțin i-a lipsit acestuia să câștige cursa, pierzând ”la mustață” cu o diferență de 2.800 de voturi în favoarea actualului șef al CJ Vaslui.
Decizia lui Arcăleanu de a ținti spre șefia Organizației Județene  Vaslui a PNL survine pe fondul pregătirilor pentru alegerile la nivel național din sânul acestei formațiuni politice. Conducerea PNL a stabilit marți, 25 mai, în ședința Biroului Executiv, data la care va avea loc Congresul partidului, respectiv 25 septembrie.
Până atunci, însă, între 1 iunie și 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, urmate în perioada 1 iulie – 10 august de conferințele județene de alegeri. Între 10 august și 25 septembrie va fi o perioadă de 45 de zile dedicată campaniei pentru Congresul Național.

About Razvan Calin