Home » Agricultura » Important pentru fermieri! AFIR a lansat ghidurile pentru patru submăsuri de finanțare

Important pentru fermieri! AFIR a lansat ghidurile pentru patru submăsuri de finanțare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pentru consultare publică ghidul pentru mai multe submăsuri de finanțare a sectorului agricol. Alin Trifu, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Vaslui, a spus că fermierii interesați să atragă fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Rurală se pot interesa cu privire la respectivele linii de finanțare. Perioada de consultare este de 15 zile, iar fermierii pot trimite propuneri pe adresa consultare@afir.info.

Este vorba despre submăsura 6.1. „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”; submăsura 6.2. „Sprijin pentru înființarea de activități nonagricole în zone rurale”; 6.3. „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”; 6.4. ”Investiții în creerea și dezvoltarea de activități nonagricole”.

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 este programul prin care se acordă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană şi Guvernul României pentru dezvoltarea economico – socială a spaţiului rural din România. implementarea tehnică și financiară este asigurată de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Fermierii, procesatorii, antreprenorii și autorităţile publice locale au la dispoziţie aproximativ9 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile pentru realizarea investiţiilor la standarde europene, eficiente şi rentabile.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: