Home » Local » Pregătiri intense pentru Zilele Vasluiului. Centrul orașului va găzdui doar activitățile culturale

Pregătiri intense pentru Zilele Vasluiului. Centrul orașului va găzdui doar activitățile culturale

Vasile Pavăl, primarul municipului Vaslui, a spus că pregătirile pentru „Zilele Vasluiului” din perioada 13-15 august 2021 sunt în plină desfășurare. Zona centrală a orașului va fi alocată exclusiv pentru activitățile culturale.

„Cultura nu se va amesteca cu mici și bere. Zona de alimentație publică o să o ducem la stadion, în fața Sălii Sportului. O să se expună acolo produsele, iar consumatorii vor putea să meragă. Vor fi activități de sport și momente culturale, organizate împreună cu muzeul și biblioteca. Vom organiza și tradiționala „Nuntă de aur” și am identificat 90 de familii care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Vom face o sărbătoare frumoasă în cinstea lor”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În prezent, municipalitatea pregătește un alt eveniment important la nivel local. Este vorba despre Festivalul Internațional de Folclor „Hora din străbuni”, care se va desfășura în perioada 30 iulie – 1 august 2021, în Centrul Civic al municipiului Vaslui. Chiar dacă din cauza pandemiei de coronavirus la eveniment nu vor putea participa ansambluri din afara Europei, organizatorii se așteaptă la o ediție de succes.

Vor fi prezente la festival ansambluri din Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Cipru. La evenimentul din Vaslui vor participa și ansabluri folclorice din alte regiuni ale țării, cum ar fi Iași, Bistrița Năsăud sau Tulcea. Acestor grupuri li se vor adăuga cunoscutele formații din județul Vaslui: „Trandafir de la Moldova” de la Huși, Orchestra ”Rapsodia Vasluiului” etc. La eveniment vor participa grupuri folclorice  din Negrești, Drânceni, Târzii, Perieni, Munteni de Sus, Munteni de Jos.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: