Home » Local » Alegeri tensionate la PNL Vaslui. Nelu Tătaru – 255 voturi, Marius Arcăleanu – 40 voturi, Dumitru Boroș – 15 voturi.

Alegeri tensionate la PNL Vaslui. Nelu Tătaru – 255 voturi, Marius Arcăleanu – 40 voturi, Dumitru Boroș – 15 voturi.

de Dănuț CIOBANU 

Nelu Tătaru a fost reales, astăzi, în funcția de președinte al Organizației Județene a Partidului Național Liberal (PNL) Vaslui. Alegerile pentru filiala teritorială au avut loc la Sala Sporturilor din municipiul Vaslui, începând cu ora 17.00. Printre alți reprezentanți de la vârful PNL, la eveniment a participat și premierul Florin Cîțu. La finalul scrutinului electoral, rezultatele au fost următoarele: Nelu Tătaru – 255 de voturi; Marius Arcăleanu – 40 de voturi; Dumitru Boroș – 15 voturi, iar trei voturi au fost nule.

În deschiderea dezbaterilor, deputatul Nelu Tătaru a făcut o scurtă radiografie a organizației locale PNL di ultimii ani. Acesta a precizat că în anul 2020 la alegerile locale s-a obținut un scor de 35,5%, un mare succes al scrutinului din toamna anului trecut fiind câștigarea primăriei Negrești. De asemenea, a subliniat Tătaru, o mare victorie a fost și obținerea majorității în Consiliul Local Vaslui. Ulterior, la alegerile parlamentare PNL Vaslui a obținut un procent de 21,7%, având un senator și doi deputați în Parlamentul României.

Nelu Tătaru a mai arătat că organizația se regrupează și este bucuros că după o perioadă mai lungă de timp se vede iar cu membrii PNL.

„Am avut o campanie internă destul de agresivă, uneori a depășit limitele, dar vom putea ajunge la o unitate, la o așezare a organizației, astfel încât să avem aceleași rezultate ca la alegerile locale”, a spus Tătaru.

Florin Cîțu a spus că Nelu Tătaru este alegerea lui pentru președinția PNL Vaslui și i-a mulțumit acestuia pentru că la susținut din primul moment când și-a anunțat candidatura pentru președinția PNL.

„Să ştiţi că vom putea peste câţiva ani să discutăm despre ce s-a întâmplat în pandemie, cât de greu a fost. L-aţi văzut peste tot la televizor, dar eu ştiu ce era în spate, el cu problemele lui în sănătate, eu cu ale mele cum să fac rost de banii de care avea el nevoie. Acele momente ne-au apropiat foarte mult. De aceea sunt astăzi aici să-l susţin. Sunt sigur că este omul de care aveţi nevoie pentru că, dacă a administrat un domeniu atât de dificil în cea mai mare criză din ultima sută de ani, va administra foarte bine şi această filială în perioada următoare”, a precizat Cîțu.

După ce au mai luat cuvântul și ceilalți membrii ai prezidiului, au fost invitați să vorbească și contracandidații lui Nelu Tătaru, în timp ce s-a dat drumul la vot. Marius Arcăleanu a spus că în organizația județeană „lipsește comportamentul democratic”, iar Nelu Tătaru a „devenit o persoană neaccesibilă pentru membrii PNL” și „ nu mai comunică cu organizațiile”. Arcăleanu a adăugat că vrea să facă o organizație care să funcționeze, o organizație performantă și democratică. Acesta a mai spus că ar fi vrut să îi spună lui Florin Cîțu că „va vedea o politică de stil vechi a lui Nelu Tătaru și că asistă la o luptă „între un pasionat de putere și un om liberal cu adevărat”.

 

 

 

 

About Ciobanu Danut