Home » Administratie » Războiul parcărilor în CL Vaslui. Competiție între PNL și PSD pe tema locurilor de parcare

Războiul parcărilor în CL Vaslui. Competiție între PNL și PSD pe tema locurilor de parcare

de Dănuț CIOBANU 

Construcția de noi parcări este una din temele favorite pentru consilierii din cadrul Consiliului Local Vaslui. La aprobarea hotărârii privind rectificarea bugetului local – etapa iunie 2021, aleșii PNL și PSD s-au duelat, în ceea ce privește propunerile de locuri de parcare pe care le-au inițiat. Vasile Pavăl a intervenit în dezbatere și a precizat că sunt în lucru mai multe proiecte de parcări, însă investițiile nu se pot face peste noapte.

Consiliul Local Vaslui a aprobat într-o ședință extraordinară rectificarea bugetului local – etapa iunie 2021. Principala dezbatere carea avut loc pe marginea proiectului de hotărâre a vizat lipsa parcărilor din municipiul Vaslui.

Valentin Dragomir, consilier PNL, a spus că ar vrea să vadă la una din rectificările bugetare cum se alocă fonduri pentru construcția unei parcări noi.

„Aceasta cu parcarea e toată problema. Avem nevoie de o parcare nouă în Vaslui sau un avem nevoie?”, a întrebat Dragomir.

Alexandru Barbu, consilier PSD, i-a răspuns lui Dragomir că se bucură pentru interesul pe care îl arată față de subiectul parcărilor. Același interes, a continuat social-democratul, ar fi trebuie să fie manifestat și la propunerea concretă făcută de grupul PSD pentru construcția unei parcări.

Dragomir a replicat că au venit propuneri de parcări din partea partidelor politice și ar fi trebuit ca și executivul local să vină cu astfel de propunere.

Alexandru Barbu a răspuns:

„Din păcate pentru municipiul Vaslui și pentru dumeavoastră nu e o competiție între PSD, PNL și Executiv, care și cum vine primul cu o propunere de loc de parcare. Adevărul este că dumeavoastră ați venit cu o propunere de loc de parcare și noi am votat-o. Adevărul este că noi am venit cu o propunere de loc de parcare și dumeavoastră nu ați votat-o. Ce legătură are cine este inițiatorul unui astfel de proiect”, a spus Barbu.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a intervenit în dezbatere și a precizat că se lucrează la toate proiectele de parcări din zonele Traian, Meșteșugari sau Sala Sportului.

„Proiectele sunt în diferite etape. Întocmim docimentații, obținem avize, diferite aprobări de la mediu etc. Nu se poate peste noapte. Sunt pe listă aceste investiții. Haideți să rupem cu birocrația care ne omoară pe toți. Și atunci, de astăzi până mâine pornim parcarea și poimâine o avem în funcțiune.  Ce bine ar fi, minunat ar fi! Nu sunt uitate parcările, ele sunt pe lista de investiții care va fi pusă în aplicare”, a spus Vasile Pavăl.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: