Home » Local » De doi ani șofa fără a deține permis de conducere!

De doi ani șofa fără a deține permis de conducere!

Recent, polițiștii hușeni au reușit să ”elimine” (cel puțin pentru moment) un individ care în ultimii doi ani a fost depistat în cinci rânduri că șofa fără a avea permis de conducere. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna vasluiană Boțești, ultima dată fiind depistat la volanul unei mașini pe 27 iunie a.c. Mai mult, în ziua respectivă, individul a crezut că poate scăpa de polițiști și a provocat o urmărire ca în filme.

”La data respectivă, în jurul orei 19.30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Boțești pe drumul județean DJ244E, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, prin folosirea semnalelor luminoase și sonore ale autospecialei de poliție, față de un un autoturism înmatriculat în străinătate. Mașina era condusă de tânărul de 25 de ani, din Boțești. Acesta nu s-ar fi conformat, continuându-și deplasarea spre extravilanul localității Boțești și încercând să se sustragă activității de control. S-a procedat la urmărirea autoturismului, reușindu-se interceptarea acestuia, după parcurgerea unei distanțe de aproximativ 5  kilometri. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul aflat la volanul autoturismului nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul nu deținea inspecție tehnică periodică valabilă și nici asigurare de răspundere civilă auto. Totodată, bărbatul este trimis în judecată pentru savârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” în alte 4 situații, infracțiunile fiind săvârșite în perioada 2019 – 2021”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Pe 30 iunie 2021, în baza probatoriului administrat, polițiștii hușeni l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, care a dispus măsura preventivă  a arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: