Home » Invatamant » 66,3% din absolvenții de clasa a VIII-a din județul Vaslui au trecut de Evaluarea Națională

66,3% din absolvenții de clasa a VIII-a din județul Vaslui au trecut de Evaluarea Națională

Ministerul Educației a publicat astăzi rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 – 25 iunie 2021).

În județul Vaslui, în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 66,3% (1.960 de candidați), neconstatându-se o creștere față de rezultatele inițiale. A crescut, în schimb, numărul candidaților cu media generală 10 (zece): de la 1 la 2 ( mai puțin comparativ cu anul trecut când au fost 8 medii de 10).

Candidații care au obținut media generală 10 (zece) sunt de la Școala Gimnazială ”George Tutoveanu” Bârlad și de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

La proba de Limba și literatura română, 2341 de candidați (78,79%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 6 candidați au obținut nota 10 (+ 1 în raport cu prima afișare).

La Matematică, 1612 candidați (54,55%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 15 candidați au obținut nota 10 (numărul notelor de 10 a rămas nemodificat).

Au fost depuse 274 de contestații, în creștere, comparativ cu anul trecut. Rata de participare a fost de 93,07%. Niciun elev nu a fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă.

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie (calendarul complet este disponibil aici). În acest scop s-a înscris 1 candidat.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII -a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII -a, se va derula în perioada 16- 22 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat 24 iulie.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: