Home » Local » Aquavas Vaslui dă asigurări: Toate străzile desfundate în urma lucrărilor la proiectul de apă și canal vor fi asfaltate!

Aquavas Vaslui dă asigurări: Toate străzile desfundate în urma lucrărilor la proiectul de apă și canal vor fi asfaltate!

de Dănuț CIOBANU 

Toate străzile din municipiul Vaslui pe care s-a lucrat la proiectul de apă și canal vor fi asfaltate de firma care realizează investiția. Conducerea Aquavas Vaslui dă asigurări ca nu va accepta sub nicio formă ca străzile să nu fie aduse la forma inițială. Cu scuzele de rigoare pentru disconfortul creat cetățenilor, dacă constructorul se mobilizează este posibil ca proiectul să fie finalizat în această toamnă.

Conducerea SC Aquavas Vaslui a prezentat în Consiliul Local (CL) Vaslui situația la zi privind proiectul de apă și canal. Cetățenii sunt total nemulțumiți de modul cum se derulează execuția investiției. Mai exact, după ce lucrările de instalare a conductelor sunt finalizate, constructorul nu mai asfaltează zonele unde carosabilul a fost spart, lucru care îngreunează serios traficul rutier. Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas Vaslui, a spus că au apărut unele probleme pe durata derulării proiectului, iar cetățenii vin cu plângeri la societate sau la primărie.

„Nu vom accepta sub nicio formă ca străzile să nu fie aduse la forma inițială. Vă asigur că străzile vor fi aduse la starea inițială! Nu au fost decontate niciun fel de lucrări. Va fi o comisie de recepție care va fi intransigentă. Cu scuzele de rigoare pentru disconfortul pe care îl facem, dar ca să realizăm lucrările acestea trebuie să intrăm în subsol. Știam că e o lucrare dificilă”, a precizat Beșleagă.

Directorul Aquavas Vaslui a adăugat că, dacă se ia în considerare procentul de realizare al lucrărilor și constructorul se mobilizează, este posibil ca proiectul să fie terminat în această toamnă.

„Data de 24 noiembrie 2021 este termenul de finalizare contractual, legal. Prelungirea peste acest termen înseamnă să intrăm în iarnă, adică să intrăm în anul viitor”, a explicat Beșleagă.

Până la această dată, în municpiul Vaslui extinderea rețelelor de apă s-a realizat în proporție de 68%, iar la canalizare 73%. La reabilitarea rețelelor lucrările sunt finalizate în proporție de 75%, iar la canalizare de 21%.

În Moara Greci și Brodoc lucrările la apă sunt finalizate, iar la canalizare aproape de finalizare. În Rediu la rețelele de apă sunt făcute lucrările în procent de 92%, iar la canalizare de 91%, în timp ce în Viișoara gradul de realizare la apă și canal este de 89%.

În cursul lunii septembrie 2018, SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”. În total, investiițiile din municipiul Vaslui se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA.

În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara a început lucrările din cadrul proiectului în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc. Însă, cum era de așteptat, criza de muncitori a afectat și acest proiect.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: