Home » Local » Elevii de la Colegiul „Cuza Vodă” Huși vor reprezenta Vasluiul la faza națională a concursului „Sanitarii Pricepuți”

Elevii de la Colegiul „Cuza Vodă” Huși vor reprezenta Vasluiul la faza națională a concursului „Sanitarii Pricepuți”

La finalul lunii iunie 2021, la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vaslui a avut loc concursul „Sanitarii Pricepuți”. Evenimentul s-a desfășurat anul acesta sub egida Academia „Sanitarii Pricepuți”, singurul program de educație pentru sănătate și prim-ajutor pentru elevi fiind organizat de Crucea Roșie Română în parteneriat cu Academia Europeană pentru Asistenți Medicali.

Carmen Carp, directorul Crucii Roșii Vaslui, a precizat că a avut loc faza județeană a competiției, iar echipajele participante (liceu și gimnaziu) au demonstrat că și-au însușit cunoştinţele despre acordarea corectă a primului ajutor de bază și despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

„La concurs au participat elevi de gimnaziu și liceu. Anul trecut, din cazua pandemiei, concursul nu a mai avut loc. Au concurat patru echipaje, care au avut o probă scrisă (despre istoria Crucii Roșii și modul de acordare a primului ajutor) și o probă practică (un caz în care în timp de 10 minute trebuia acordat primul ajutor). Copiii sunt foarte interesați în a învăța noțiuni de acordare a primului ajutor.Anul acesta, Crucea Roșie a lansat și un site (sanitariipricepuți.ro), unde elevii de gimnaziu și liceu, dar și cadrele didactice s-au putut înscrie și au participat la sesiuni de educație sanitară, de acordare a primului ajutor”, a spus Carmen Carp.

La concurs au participat trei echipaje de la licee: Liceul „Nicolae Iorga” Negrești, Liceul „Emil Racoviță” Vaslui, Colegiu „Cuza Vodă„ Huși și un echipaj de la gimnaziu de la „Cuza Vodă” Huși.

„Felicitări echipajelor (liceu și gimnaziu) de la Colegiul Național Cuza Vodă Huși care vor reprezenta județul Vaslui la faza națională a competiției . Mult succes! Mulțumim juriului dr. Ungureanu Ana Maria SAJ, dr. Chirica Valeriu DSP și Buraga Gelu ISU SMURD”, a mai spus Carmen Carp.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: