Home » Administratie » În comuna Roșiești se vor construi cu bani europeni o grădiniță și o școală

În comuna Roșiești se vor construi cu bani europeni o grădiniță și o școală

În comuna Roșiești, se construiește o grădiniță printr-un proiect european finanțat prin POR 2014-2020.  Obiectivul investiției este creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi a învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Valoarea totală a proiectului este de 2.093.949 lei, din care finanțarea europeană nerambursabilă se ridică la suma de 1.403.597 lei. Tot pe acest program de finanțare, în comună se va construi o școală care va avea trei săli de clasă și trei laboratoare, proiect care se ridică la suma de 5,8 milioane de lei.

Florin Anea, primarul comunei Roșiești, a spus că a fost semnat contractul de finanțare pentru grădiniță și acum investiția se află în faza de proiectare. Tot în cursul lunii iunie 2021 autoritățile locale vor semna contractul de finanțare și pentru construcția școlii. Dacă licitațiile pentru adjudecarea execuții vor decurge în condiții normale, din toamna acestui an constructorii vor începe lucrul la ambele proiecte.

„Eu sunt un primar la al doilea mandat, iar fondurile europene sunt o șansă pentru a scoate comuna din anonimat. Comuna Roșiești pentru o anumită perioadă de timp nu a atras fonduri europene și a rămas în urmă, iar orice investiție este prioritară pentru noi. Aceste două proiecte vin din anul 2017 și am avut noroc că am obținut finanțarea. La începutul anului 2021 au fost suplimentate fondurile pe axa dedicată învățământului din POR 2014-2020, iar proiectele depuse care nu erau finanțate au primit finanțare. În următorii ani, trendul va fi ca toți copiii din comune să fie aduși la instituțiile de învățământ din centru. Noi avem două microbuze școlare pentru transportul elevilor”, a spus Florin Anea.

(Dănuț Ciobanu)

About Ciobanu Danut