Home » Local » MasterChef în varianta Albița: Rețetă ”delicioasă” de fasole cu tutun de narghilea!

MasterChef în varianta Albița: Rețetă ”delicioasă” de fasole cu tutun de narghilea!

Din ciclul ”Contrabandiștii fac lucruri trăsnite”, în episodul de astăzi vă prezentăm ultima ”găselniță” în materie de inventivitate a celor care prestează cu sârg în acest ”domeniu” infracțional. Recent, un individ cu dublă cetățenie (română și moldovenească) le-a oferit polițiștilor de frontieră din Vama Albița o inedită rețetă culinară: fasole cu … tutun aromat de narghilea! Din păcate pentru inventivul contrabandist, originalul fel de mâncare nu a fost deloc pe gustul polițiștilor de frontieră, ba chiar i-au și confiscat ”dish”-ul și l-au și ”asezonat” cu o ”delicioasă” amendă.

”Evenimentul s-a petrecut pe 05 iulie a.c., în jurul orei 17.00, când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat în vârstă de 28 de ani cu dublă cetățenie, română şi moldovenească, care conducea un microbuz înmatriculat în Republica Moldova. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit în bagajele personale ale bărbatului şi în cutii pentru alimente, tutun pentru narghilea de diverse mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în greutate totală de 9.000 de grame”, a declarat comisarul – șef Mihaela Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a întregii cantități de tutun, în valoare totală de 2.000 de lei, de către autoritatea vamală, respectiv sancționarea contravențională a şoferului cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: