Home » Local » Autoturism furat din Spania și depistat la PTF Albița!

Autoturism furat din Spania și depistat la PTF Albița!

Duminică, 11 iulie, polițiștii de frontieră de la Albița au reținut un autoturism pe care autoritățile judiciare din Spania îl semnalaseră ca fiind furat. Este vorba despre o mașină marca Toyota C-HR (an de fabricație 2018), care figura înmatriculată în Germania.

”În jurul orei 9, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat un bărbat în vârstă de 33 de ani (cu cetățenie romînă și Republica Moldova), care transporta cu ajutorul unei platforme autoturismul marca Toyota. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Spania, iar certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul respectov figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru folosirea ca probă în cadrul procedurilor penale, semnalare introdusă de autoritățile din Germania. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că, la rugămintea unei cunoștințe, cetățean al Republicii Moldova, a achiziționat autoturismul în cauză din Germania, achitând suma de 13.500 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu”, a declarat subcomisar Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de  furt, iar autoturismul, în valoare de 70.000 de lei și certificatul de înmatriculare au fost reținute în vederea continuării cercetărilor.

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: