Home » Local » Fiscul dă asigurări că nu se fac abuzuri în aplicarea procedurii de executare silită

Fiscul dă asigurări că nu se fac abuzuri în aplicarea procedurii de executare silită

Nelu Sava, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Vaslui, îi asigură pe toți contribuabilii că partea de administrare, colectare și executare silită se aplică tuturor cu aceeați măsură. Indiferent că sunt contabilizate datorii de 1 leu sau un milion de euro, Fiscul lucrează cu aceleași proceduri, respectând prevederile legale care sunt în vigoare, regulamentul de organizare și funcționare, regulamentul de ordine interioară și procedurile operaționale și de sistem existente.

„La nivelul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, 99% din activitățile pe care le desfășurăm sunt procedurate. Avem proceduri clare, sunt prevăzuți exact pașii pe care trebuie să îi facem”, a precizat Nelu Sava.

În ceea ce privește oamenii de afaceri din județ, aceștia nu au motive să se plângă de un număr de controale foarte mare din partea inspectorilor fiscali. Și în această situație este o anumită procedură în vederea declanșării unor anumite inspecții fiscale și abia ulterior se merge în teren.

Fiscul mai realizează și alte controale privind rambursarea de TVA, dar în acest caz este vorba despre controale ulterioare. În situațiile în care se fac controale anticipat pe segmentul rambursării de TVA, acestea se fac tot pe o analiză de risc. Însă, ca regulă generală, se merge pe controlul ulterior în termenul de prescripție.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut