Home » Administratie » Inundațiile au avariat 14 kilometri de drumuri în comuna Dragomirești. Cetățenii sună non-stop la primărie!

Inundațiile au avariat 14 kilometri de drumuri în comuna Dragomirești. Cetățenii sună non-stop la primărie!

Ploile torențiale din ultimele săptămâni au provocat pagube însemnate la nivelul comunei Dragomirești. În total, peste 14 kilometri de drumuri au fost avariate de inundații, pierderile fiind de peste 1,4 milioane de lei. Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești, a spus că satele componente ale comunei sunt situate pe dealuri, iar viiturile au luat piatra de pe drumuri.

„Încercăm să remediem drumurile cu un autogreder și cu banii care îi avem la bugetul local, care sunt foarte puțini. Nu ne lasă nici vremea să lucrăm, deoarece la două zile apare altă ploaie. Am solicitat ajutor și am fost îndrumați către Compania Națională de Investiții. Acum nu mai sunt bani în fondul de rezervă al Guvernului României, cum erau în anii trecuți”, a spus Dănuț Iacob.

Cum drumurile sunt avariate, tot mai mmulți cetățeni sunt nemulțumiți că nu mai pot circula cu mașinile și sună pentru a cere informații la primărie.

„Cetățenul vrea acum refacerea drumului, măcar la stadiul care a fost, la un nivel minimal să poată circula. Fiecare are o mașină și au fost învățați să ajungă cu autoturismul acasă, iar acum din cauza ploilor lasă mașinile unde pot. Pe bună dreptate, ne sună, ne amenință, ne aduc injurii. Noi mediem, discutăm și când ne permite timpul intervenim cu utilajele propii. Nu avem bani să închiriem firme pentru a rezvolva problemele provocate de inundații. Mingea se pasează de la unul la altul, iar cetățeanul are de suferit”, a mai spus Dănuț Iacob.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut