Home » Administratie » Proiectul de modernizare a Liceului „Ion Mincu” din Vaslui, pregătit pentru licitație

Proiectul de modernizare a Liceului „Ion Mincu” din Vaslui, pregătit pentru licitație

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că proiectul privind modernizarea Liceului ”Ion Mincu” este în verificare la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. După ce verificarea documentației se va finaliza și proiectul va fi avizat se va organiza licitație publică pentru adjudecarea execuției.

Proiectul european finanțat prin POR 2014-2020 are o valoare totală de 2.426.579 lei și vizează reabilitarea Liceului ”Ion Mincu” din Vaslui. Investiția constă în realizarea unei construcții noi, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. La demisol va funcționa un atelier de construcții, unde elevii vor învăță tehnici de construcție, iar la parter va fi deschis un atelier auto.

Tot pe acest program european de finanțare  este aproape de finalizare proiectul ”Îmbunătățirea regenerării fizice și socio – economice a comunității din zona marginalizată – Case Sociale str. Octav Băncilă”. Prin intermediul acestui proiect se dorește promovarea coeziunii sociale prin îmbunătățirea mediului construit, care să conducă la o creștere a calității vieții populației din zonă”, a spus Vasile Pavăl primarul municipiului Vaslui.

Autoritățile locale au emis ordinul de începere a lucrului la construcția caselor sociale din suburbia Rediu a municipiului Vaslui în prima jumătate a acestui an, valoarea totală a investiției fiind de 3.880.561 lei. Pe lângă construcția de case sociale, în zonă se vor extinde rețelele de apă și canal, infrastructura rutieră va fi reabilitată, vor fi amenajate trotuare etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut