Home » Local » Padbol Greenfield Club Bârlad participă la Turneul Olteniei!

Padbol Greenfield Club Bârlad participă la Turneul Olteniei!

La sfârșitul săptămânii în curs (17 – 18 iulie), Padbol Greenfield Club Bârlad va participa la Turneul Olteniei, competiție ce va fi găzduită de Craiova. Clubul bârlădean va participa cu două echipe: Greenfield 1 (Florin Chirilă, Ionuț Pălăduță și Gabriel Stoica) și Greenfield 2 (Gabriel Șerban și Andrei Țurcanu). Turneul Olteniei este etapă în cadrul Romanian Padbol Tour, competiția oficială din România a acestui nou sport, organizator fiind Asociația Română de Padbol (ARP).

”Padbolul este, dacă vreți, un fel de tenis de picior. Cred că foarte mulți dintre noi au jucat în copilărie, în fața blocului, prin curțile școlilor, acest tip de sport cu mingea de fotbal. Padbolul, chiar dacă este asemănător cu tenisul de picior, are totuși niște caracteristic și reguli speciale și foarte bine conturate. Eu, unul, am jucat de mic copil tenis de picior, dar vă asigur că padbolul este mult,multmai interesant și mai atractiv. Cât privește turneul de la Craiova, ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă și să avem o evoluție onorabilă”, a declarat Florin Chirilă, unul dintre componenții echipei Greenfield 1.

Padbol Greenfield Club Bârlad a fost înființat la începutul anului 2019, însă jucătorii reprezintă o mână de bârlădeni inimoși, care au făcut o adevărată pasiune pentru acest sport relativ nou, care prinde din ce în ce mai mult în întreaga lume. Clubul bârlădean este sprijinit și finanțat de omul de afaceri Ciprian Munteanu, cel care a reușit să amenajeze la Bârlad două terenuri de padbol.

Inventat și patentat în anul 2008 în Argentina, padbol este considerat o „fuziune” între fotbal, tenis, padel si squash.
Chiar dacă se aseamănă foarte mult cu ”tradiționalul” tenis de picior (pe care mulți l-au jucat, mai ales, în copilărie), totuși, padbolul ridica sportul la un alt nivel: se joacă proiectând mingea în pereții de sticlă, ce dau jocului o dinamică deosebită. Cu o suprafață de joc profesională care amortizează impactul, cu o minge special creată, padbol preia elemente din fotbal, tenis, padel si squash, devenind un sport foarte popular în toate țările în care se practică.
Padbol este reglementat de FEDERAȚIA INTERNAȚIONALĂ DE PADBOL, având propriul regulament oficial și propriile competiții, atât la nivel național al fiecărei țări componente, cât și la nivel internațional.
După Turneul Olteniei de la Craiova, va urma Turneul Moldovei, între 21 și 22 august, competiție ce va fi găzduită de Bârlad, pe terenurile complexului Greenfield Club.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: