Home » Local » Basarabean cu ”bilet de cazare” într-o pușcărie din Italia, prins la PTF Albița!

Basarabean cu ”bilet de cazare” într-o pușcărie din Italia, prins la PTF Albița!

Joi (15 iulie 2021), în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albița un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Republica Moldova, a fost încătușat de oamenii legii după ce aceștia au realizat că au de a face cu un individ dat urmărire de autoritățile judiciare din Italia. Individul și-a obținut ”calitatea” de ”pușcăriabil” încă de acum tre ani, când justiția italiană l-a condamnat la patru ani și nouă luni cu închisoare.

”Joi, în jurul orei 21.30, în PTF Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetățeanul  respectiv, pasager într-un autocar cu destinația Cluj. La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare în vederea executării pedepsei cu închisoare, emis de autorităţile din Italia, la data de 20.06.2018. Conform documentului persoana în cauză are de executat o pedeapsă privativă de libertate de patru ani și nouă luni pentru săvârşirea de infracțiuni conexe la dreptul de proprietate intelectuală pe teritoriul Italiei”, a declarat subcomisarul Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

Individul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoartului de Poliție al .Județului Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: