Home » Local » Observatorul Astronomic Bârlad ”joacă” în deplasare!

Observatorul Astronomic Bârlad ”joacă” în deplasare!

În zilele următoare, Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului ”Vasile Pârvan” din Bârlad va derula câteva activități în ”deplasare”, grație unor invitații venite din partea unor asociații și organizații similare. Astfel, miercuri, 21 iulie, Observatorul Astronomic Bârlad se va deplasa la Huși, unde, în cursulserii, va efectua o sesiune de observații astronomice în apropiere de Parcul Cercetașilor.

”Cu acest prilej, echipa de la Observatorul Astronomic va susţine şi o serie de prezentări în cadrul Şcolii de vară de Astronomie ”Descoperă Misterele Universului”, ediţia I, ce se va desfăşura la Biblioteca municipală din Huşi, în perioada 21- 22 iulie 2021. Acțiunea de la Huși o vom derula ca urmare a invitației primite din partea Astroclului ”Vega” din această localitate. Apoi, urmează în perioada 23 – 24 iulie o nouă sesiune de observații astronomice, numai că de această dată locația aleasă este Complexul ”Casa Seciu”, din localitatea Boldești – Scăeni, județul Prahova. Am fost invitați să derulăm această activitate de către asociațiile ”Toth pentru Matematică și Științe” Ploiești, ”ProKids” Boldești – Scăeni și ”Hary pentru viitor” Bucov. În seara zilei de 23 iulie, orele 21.00 – 23.30 vor avea loc observaţii astronomice cu telescopul din dotarea instituţiei noastre la planete, Luna şi alte obiecte cereşti vizibile în
perioada aceasta. A doua zi pe 24 iulie, între orele 10.00 – 12.00, se vor organiza observaţii solare cu cel mai mare telescop pentru public dedicat Soarelui din România”, a declarat Ciprian Vîntdevară, șeful Serviciului Astronomie din cadrul Muzeului ”Vasile Pârvan.

Instrumentul a intrat în dotarea Observatorului Astronomic Bârlad grație unei donații făcute de SC Vinicola Averești 2000 SA, firmă controlată de omul de afaceri bârlădean Constantin Duluțe.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: