Home » Administratie » Transportul public din orașul Huși se va face în totalitate cu autobuze electrice

Transportul public din orașul Huși se va face în totalitate cu autobuze electrice

Începând din anul viitor, transportul public local din municipiul Huși va fi electrificat. Autoritățile locale investesc 8,8 milioane de euro în Planul de Mobilitate Urbană. Prin intermediul acestui program vor fi achiziționate 10 autobuze electrice, 52 de stații vor fi modernizate, va fi construită o stație de încărcare și un depou care va deservi mijloacele de transport.

De asemenea, în cadrul acestui proiect vor fi modernizate mai multe străzi pe o lungime de circa 3,5 kilometri, vor fi reabilitate trotuarele, va fi înființat un nou traseu al transportului public local pe lângă cele două existente.

„Am scos la licitație achiziționarea de autobuze, străzile pe care sunt traseele au fost modernizate, au mai rămas doar pistele de biciclete și alveolele unde vor parca autobuzele în stații. Se lucrează și este aproape de finalizare proiectul de la depou, cu centrul de încărcare și centrul de parcare. Eu zic că în luna martie aceste autobuze vor circula pe străzile municipiului Huși”, a spus Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși.

Tot la capitolul transport, Primăria Huși va construi mai multe parcări, pentru a fluidiza traficul rutier. Orașul este foarte aglomerat de mașini și doar o astfel de investiție va putea veni în sprijinul conducătorilor auto.

„Avem în proiect construirea unui număr de cinci sau șase parcări. Să sperăm că vom găsi loc pentru investiții. O mașină se poate lua și cu 2.000 de euro, iar lumea își cumpără autoturisme. Orașul este construit pe o arhitectură dinainte de Revoluție, unde la o scară de bloc sau un bloc erau 5-6 locuri de parcare. Acum locatarii unui singur apartament au nevoie de trei locuri de parcare. Cam acesta este gradul de încărcare, mai mult de patru ori decât am putea asigura noi”, a mai spus Ioan Ciupilan.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: