Home » Invatamant » 60,71% este rata de promovare înregistrată în județul Vaslui la examenul național pentru definitivare în învățământ

60,71% este rata de promovare înregistrată în județul Vaslui la examenul național pentru definitivare în învățământ

Procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, în județul Vaslui, este 60,71. Rezultatele obținute de candidați au fost publicate în data de 21 iulie, ora 10:00, de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 85 de candidați cu medii între 8 și 10.Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 154 de candidați (84,61%). Dintre aceștia, 14 candidați s-au retras și niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă.

Astfel, din totalul celor 140 de candidaţi cu lucrări evaluate, 85 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 1 candidat au fost notat cu 10 la disciplina educatoare, iar 9 candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 55 de candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 0 candidați.

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen, în data de 21 iulie și joi, 22 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate încentrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: