Home » Administratie » Județul Vaslui a fost lăsat fără bani pentru întreținerea drumurilor județene și comunale

Județul Vaslui a fost lăsat fără bani pentru întreținerea drumurilor județene și comunale

Întreținerea infrastructurii rutiere de la nivelul județului Vaslui este o povară tot  mai grea pentru autoritățile publice locale. Cu fonduri puține alocate de la bugetul național consolidat și fără resurse proprii importante, reabilitarea drumurilor este departe de ceea ce își doresc coducătorii auto.

Pentru anul 2021, Consiliul Județean (CJ) Vaslui a decis ca TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale să fie repartizată în mod egal tuturor UAT-urilor (câte 10 mii lei). Excepție face UAT județul Vaslui, căre a primit 10.279 mii lei, ținându-se cont de cei peste 900 km de drumuri județene care trebuie întreținuți, reparați și deszăpeziți.

„Alocările de la bugetul de stat pentru drumurile județene au fost înjumătățite în acest an și atunci și noi pe ceea ce înseamnă întreținere avem sume mai mici pentru lucrări. Dar nu ne oprim lucrările. Lucrăm pe proiectele din PNDL, pe întreținere, pe drumul strategic, precum și la drumurile nefinalizate finanțate prin fondurile europene. Avem în execuție lucrări de întreținere pe drumul de la Bălteni la Oșești, care este unul din cele mai vechi drumuri de asfalt din județul Vaslui. Încercăm să îi puntem un strat de asfalt nou, de întreținere, ca să îi mai lungim viața”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Din nefericire, Vasluiul este unul din județele Moldovei care a primit cele mai mici sume pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. Pentru cheltuielile privind drumurile județene și comunale județul Vaslui a primit de la bugetul național 15,8 milioane de lei.

În restul județelor din Moldova sumele repartizate sunt următoarele: Bacău – 17.566 mii lei; Botoșani – 18.897 mii lei; Iași – 18.687 mii lei; Neamț – 14.186 mii lei; Suceava – 22.041 mii lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: