Home » Administratie » Încep lucrările la podul de la Zizinca. Drum din beton pentru locuitorii din zona Deleni – Costești
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Încep lucrările la podul de la Zizinca. Drum din beton pentru locuitorii din zona Deleni – Costești

La începutul acestui an, Consiliul Județean (CJ) Vaslui a recepționat primul tronson al drumului Deleni-Costești, proiect care dispune de o finanțare europeană de peste 16 milioane de lei. Deoarece zona este cu alunecări de teren, a fost turnat beton specific pentru circulația rutieră. CJ Vaslui implementează proiectul în parteneriat cu comuna Deleni.

„Noi lucrăm pe drumurile finanțate cu fonduri europene, pe cele așa-zise nefinalizate. Acum urmează să ne apucăm de podul de la Zizinca, iar de la beton înspre mănăstirea Moreni am turnat și al doilea start de asfalt. Urmează rigolele și așa mai departe, iar spre finalul anului sperăm să finalizăm proiectul”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Proiectul ”Reabilitare şi modernizare drum judeţean DJ 245E: DN 24 (Bulboaca)-Zizinca-Deleni-Moreni-DJ245L (Costeşti) are o lungime  totală de 7,14 kilometri și este repartizat pe două tronsoane: primul tronson are 1,4 kilometri, iar al doilea tronson de 5,74 kilometri.

Primul tronson care porneşte din satul Bulboaca şi se termină în intravilanul localităţii Deleni a fost reabilitat. În prezent, la al doilea tronson lucrările sunt în execuție, la finalul anului trecut fiind executate și decontate 28,7% din lucrări. Acest tronson pornește din intravilanul localității Deleni și se termină în intravilanul localitații Moreni. Perioada de implementare a proiectului este de 78 luni, începând cu data de 1 august 2015, până la data de 31 ianuarie 2022.

Doru Eșanu, primarul comunei Deleni, a spus că drumul reabilitat prin proiectul european era parțial asfaltat, în rest era plin de gropi și noroi,

„Acum se modernizează și se va putea circula din DN 24 spre Moreni. Prin această investiție se facilitează tranziția și comunicarea cetățenilor din zonă cu alte localități din județ. De asemenea, se scoate în evidență și mănăstirea de la Moreni, pentru că autocarele cu turiști nu puteau circula prin Costești. Aici este o formă de relief dificilă, iar prin proiect se face și podul de la Bulboaca, ceea ce este foarte bine”, a precizat Doru Eșanu.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut