Home » Administratie » Turismul rural începe să aducă venituri frumoase la bugetul comunei Pădureni

Turismul rural începe să aducă venituri frumoase la bugetul comunei Pădureni

Comuna Pădureni se înscrie în una din destinațiile preferate ale turiștilor din țară și străinătate.

„Oameni pe lângă hrană au nevoie și de o hrană a sufletului. Faptul de a ne putea întâlni este un lucru minunat. Vin la noi oameni din alte județe și din străinătate cu corturi și rulote. Vom putea vorbi despre acest sat de vacanță, care în ceea ce privește spațiul de cazare acum este absolut plin, de turism rural, ceea ce mă bucură enorm”, a spus Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni.

Investiția din satul de vacanță se ridică la suma de 2,2 milioane de lei. În tabăra de la Pădureni au fost ridicate 9 căsuțe, fiecare cu câte două camere, care oferă absolut tot confortul hotelier. Capacitatea taberei este de 36 de locuri. Pe lângă spațiile de cazare, în complex au mai fost ridicate o sală de conferințe, cu o capacitate de 60 de locuri, și un spațiu generos de recreere.

Inițiativa conducerii Consiliului Județen Vaslui de a finanța satul de vacanță din comuna Pădureni a venit după ce nu s-a reușit preluarea de la Ministerul Tineretului a taberei de la Poiana Căprioarei.

Zonele de agrement de la noi sunt vizitate de mulți locuitori din alte județe, cum ar fi Iași și Galați. Ceea ce am făcut noi este bun și folosește oamenilor, care au un loc pentru a-și petrece timpul liber, este un loc unde se poate face plajă, se pot practica sporturi precum înotul și echitația. Într-un singur sfârșit de săptămână din aceste puncte de agrement am avut încasări de 220.000 lei, iar o pătrime din veniturile bugetului local din anul trecut au fost generate de terase etc.”, a mai spus primarul comunei Pădureni.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: