Home » Administratie » Comuna Hoceni se pregătește de sărbătoare. La distracție vor participa și fiii comunei plecați în străinătate

Comuna Hoceni se pregătește de sărbătoare. La distracție vor participa și fiii comunei plecați în străinătate

Dumină, 1 august 2021, se va organiza festivalul comunei, eveniment la care vor lua parte locuitorii comunei Hoceni, invitați din județ, dar și persoanele plecate la muncă în străinătate.

„Este o sărbătoare care a devenit tradițională și anul acesta suntem pregătiți să organizăm această zi poate mai bine decât niciodată. În anul 2020 nu am organizat ziua comunei din cauza poandemiei, dar anul acesta sunt condiții pentru un astfel de eveniment și suntem în plină pregătire”, a spus Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni.

Sărbătoarea va începe de dimineață, de la ora 9.00, iar pe parcursul întregii zile se vor desfășura activități specifice. Autoritățile locale au pregătit pentru copii un concurs pe poligon, întreceri de fotbal, tenis, șah, trasul frânghiei și alte activități specifice mediului rural. Practic, se dorește ca toți participanții să fie competitori sau spectatori ai acestor activități.

Seara, începând cu ora 19.00, se va derula un program artistic pe scena Teatrului de Vară, unde vor evolua artiști renumiți din România și Republica Moldova. La sfârșitul spectacolului va avea loc un foc de artificii.

„Fac o invitație locuitorilor comunei, colegilor primari, conducerii județului ca după o perioadă de restricții să participe la o zi de sărbătoare în Hoceni. Când am dat pe rețelele de socializare știrea că organizăm ziua comunei, multe din persoanele din comună care sunt plecate în străinătate au confirmat că vor participa la sărbătoare. Sunt bucuros că putem organiza această zi și ne putem vedea cu cei plecați prin toată Europa, în țări precum Italia, Germania sau Spania”, a mai spus primarul comunei Hoceni.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut