Home » Local » Cum funcționează un robot de bucătărie

Cum funcționează un robot de bucătărie

Un robot de bucătărie este un aparat versatil care poate tăia, felia, măcina și face piure rapid aproape orice mâncare. Unele modele pot ajuta, de asemenea, un bucătar amator să facă suc de citrice și legume, să bată aluatul de prăjituri, să frământe aluatul de pâine, să bată albușurile de ou și să toace carnea și legumele.

Robotul de bucătărie a fost introdus pe piață în 1973 de inginerul Carl Sontheimer, care petrecuse un an adaptând un blender industrial francez. Au fost necesari câțiva ani pentru ca consumatorii să-și dea seama cât de util ar putea fi noul aparat, dar odată ce au făcut-o, robotul de bucătărie a devenit un bestseller. Invenția lui Sontheimer a revoluționat prepararea alimentelor în bucătăriile casnice din întreaga lume.

În acest articol, vom afla cum funcționează roboții de bucătărie și cum să îi folosim pentru a ușura treaba în bucătărie.

Componentele de bază

Roboții de bucătărie moderni sunt disponibili în trei dimensiuni de bază: complet, compact și mini. Indiferent de dimensiunea lor, totuși, componentele de bază sunt aceleași: un motor, un vas cu capac și tub de alimentare și un set de accesorii.

Motorul este adăpostit în baza aparatului și este partea cea mai grea a dispozitivului. Mașinile de dimensiuni mari au, în general, motoare mai mari și mai puternice. Un robot de bucătărie Bosch complet, de exemplu, are o greutate medie de 8,3kg.

Această greutate are o valoare utilitară: greutatea bazei îi oferă stabilitate aparatului și se asigură că nu se mișcă în timp ce funcționează. Deși primele baze pentru robot de bucătărie erau îmbrăcate numai în plastic alb, dur, astăzi sunt disponibile într-o gamă de culori elegante și cu finisaje din metal și plastic, asigurându-vă că aparatul dvs. se va potrivi cu decorul bucătăriei.

De la motor, un corp se extinde în sus pentru a alimenta accesoriile. Vasul, care este fabricat de obicei din plastic durabil, transparent, se potrivește pe acest corp și se blochează în poziție. Capacul, de obicei din același material, se fixează pe partea superioară a vasului; la multe modele mai vechi, cuplarea mecanismului de blocare pornește motorul, dar modelele mai noi au în general un comutator sau buton de pornire / oprire.

Capacul are un tub de alimentare prevăzut cu un piston. Puteți introduce alimente în dispozitiv prin acest tub de alimentare, împingându-le în jos cu pistonul. Unele modele au tuburi de alimentare mai late și mai înguste, pentru a fi utilizate cu alimente mai mari și mai mici. Dimensiunea vasului variază în funcție de dimensiunea aparatului.

Într-un robot de bucătărie de bază, accesoriile se potrivesc peste corpul din interiorul vasului. Accesoriile standard pentru un robot de bucătărie sunt o lamă în formă de S – cunoscută și sub numele de lamă sabatier – și discuri de mărunțire și tăiere.

Lama sabatier se află în partea de jos a vasului. Este compusă din două lame mici, curbate, dispuse pe părțile opuse ale unui stâlp central din plastic, care se potrivește pe corpul din interiorul vasului. Lamele sabatier sunt de obicei din metal, dar uneori pot fi realizate din plastic dur. Este posibil să descoperiți că lamele metalice sunt preferabile, deoarece își păstrează ascuțimea mai mult timp.

Discurile de mărunțire și tăiere sunt realizate din metal și stau în partea de sus a vasului, deasupra corpului. Împingeți alimentele în josul tubului de alimentare și acestea intră în contact cu discul, moment în care sunt rase sau feliate în vas. Găurile de pe discurile de mărunțire și tăiere pot produce bucăți fine, medii sau grosiere de alimente. Puteți achiziționa aceste versiuni diferite ale discurilor separat, dacă nu sunt incluse cu robotul de bucătărie.

Întrebări frecvente despre robotul de bucătărie

La ce se folosește un robot de bucătărie?

Roboții de bucătărie sunt folosiți pentru a toca, amesteca, felia și tăia în cuburi toate tipurile de alimente.

Puteți folosi un robot de bucătărie în locul unui blender?

În timp ce blenderele sunt bune la anumite sarcini, roboții de bucătărie vă permit să lucrați în loturi mai mari. De asemenea, roboții de bucătărie dispun de un set mai sofisticat de lame, permițându-le să facă mult mai mult, în comparație cu blenderele. Aceste lucruri includ frământarea aluatului, ceea ce blenderele pur și simplu nu pot face.

Care este diferența dintre un robot de bucătărie și un blender?

Roboții de bucătărie au lame mai eficiente, care sunt excelente la felierea și tăierea alimentelor mai groase. De asemenea, spre deosebire de blender, roboții de bucătărie nu necesită atât de mult lichid sau apă în timpul utilizării. Blenderele sunt mai bune pentru lucruri precum prepararea de milkshake-uri și smoothie-uri.

Merită să cumpăr un robot de bucătărie?

Deoarece elimină necesitatea unui tocător, mixer și blender separat, roboții de bucătărie merită cu siguranță investiția. Ca bonus, aceste aparate vă facilitează și curățarea bucătăriei.

Chiar am nevoie de un robot de bucătărie?

Dacă nu vă place să tăiați și să feliați, dar doriți să gătiți, un robot de bucătărie ar putea fi o investiție bună. Vă va reduce timpul petrecut în bucătărie și va face gătitul mai puțin intensiv.

%d blogeri au apreciat: