Home » Administratie » Licitațiile pentru proiectele de investiții din Parcul Copou și zona Valentin Silvestru au fost contestate

Licitațiile pentru proiectele de investiții din Parcul Copou și zona Valentin Silvestru au fost contestate

Unele investiții de la nivelul municipiului Vaslui sunt blocate temporar, din cauza unor contestații. Este și cazul a două obiective (Parcul Copou și Valentin Silvestru), a căror decizii de atribuire au fost contestate de către firmele necâștigătoare, care au participat la licitații. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că se așteaptă cât mai rapid o decizie de la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, pentru a da drumul la execuția celor două proiecte.

„Sperăm ca decizia în cazul celor două obiective să vină cât mai repede. Noi avem un program amplu de investiții, plecând de la întocmirea de studii de fezabilitate sau realizarea proiectelor tehnice pentru trecerea la achizițiile publice. În prezent, se lucrează la creșă, grădiniță, în Rediu și Brodoc. Avem în pregătire studiile de fezabilitate pentru zona Filaturii, Moara Greci, Gura Bustei și Rediu, pe care proiectanții de demensionează, pentru ca ulterior să fie aprobate de Consailiul Local Vaslui. De asemenea, lucrăm la repararea unor străzi, la refacerea marcajelor și întreținerea spațiilor verzi”, a spus Vasile Pavăl.

Primăria Vaslui finanțează printr-un proiect european reconversia unui teren degradat din zona Parcului Copou în zonă verde și de agrement. Suma totală alocată lucrărilor este în valoare de 14.271.546 lei. Prin proiectul propus se va realiza extinderea Parcului Copou pe o suprafață de 1,6 hectare, teren care se învecinează  cu parcul Copou și strada Andrei Mureșanu.

O altă investiție extrem de importantă care face parte din proiectul european privind transportul local este în faza de licitație publică, în vederea achiziționării mijloacelor de transport de călători. Astfel, vor fi cumpărate 18 mijloace de transport călători, din care 8 autobuze hibrid diesel/electric cu minim 67 de locuri și 10 troleibuze nearticulate cu minim 90 de locuri.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut