Home » Culture » O nouă zi a Festivalului „Hora din străbuni”. Vasluienii sunt așteptați la dans și voie bună

O nouă zi a Festivalului „Hora din străbuni”. Vasluienii sunt așteptați la dans și voie bună

A doua zi a Festivalului Internațional de Folclor „Hora din străbuni” Vaslui va începe la ora 19.30 cu un spectacol susținut în Piața Civică. Pe scenă vor urca artiștii Grupului „Plaiurile Prutului” Drânceni și ai Grupului „Zestrea Muntenilor” din Muntenii de Jos. În jurul orei 20.00, spectatorii vor putea urmări reprezentația Ansamblului „Trandafir de la Moldova” din Huși.

În paralel cu spectacolul din centrul Vasluiului, vor continua și atelierele de dans din Gara CFR. Astfel, de la ora 19.52, Grupul „Diogen” din Serbia va dansa pentru călătorii trenului Cluj Napoca-Galați, pentru ca de la ora 21.17, Grupul „Bychlewianka” din Polonia să susțină un moment artistic pentru călătorii trenului București Nord-Iași.  În plus, la ora 20.00 repectiv 21.30, artiștii  Grupului „Gergyovden” din Bulgaria vor susține ateliere de dans în Piața Independenței și Parcul Copou.

În partea a doua a spectacolului din Centrul Civic al municipiului Vaslui, vor susține momente artistice ansamblurile „Lugojana” din Lugoj, „Soneciko” din Ucraina și „Myzeqeja” din Albania. În Piața Civică Vaslui a fost montată scena și sunt amplasate în jur de 1.200 de scaune. În perimetrul trasat de organizatori se poate intra cu dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau teste PCR sau antigen.

Festivalul Internațional de Folclor „Hora din străbuni” are loc în perioada 30 iulie – 1 august 2021, în Centrul Civic al municipiului Vaslui. La festival participă ansabluri folclorice din străinătate (Serbia, Ucraina, Bulgaria, Polonia și Republica Moldova), din alte regiuni ale țării (Bistrița Năsăud sau Tulcea) și din județul Vaslui: „Trandafir de la Moldova” de la Huși, Orchestra ”Rapsodia Vasluiului”, grupuri folclorice  din Negrești, Drânceni, Târzii, Perieni, Munteni de Sus, Munteni de Jos.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: