Home » National » Incendiu de vegetație într-o pădure din județul Bacău. Arde o suprafață de 12 hectare

Incendiu de vegetație într-o pădure din județul Bacău. Arde o suprafață de 12 hectare

Un incendiu de vegetație s-a produs duminică după-amiază în comuna Oituz, județul Bacău. În jurul orei 15, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost anunţat despre producerea incendiului de vegetaţie. La locul incendiului s-au deplasat, potrivit purtătorului de cuvânt Andrei Grecu, o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, trei autospeciale de primă-intervenţie, un vehicul UTV şi o ambulanţă SMURD. La acţiune participă 23 de pompieri militari.

„A fost alertat, de asemenea, şi serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al comunei Oituz. Acesta a trimis la locul incendiului şapte voluntari. Alţi 13 angajaţi ai Ocolulului Oituz au fost mobilizaţi”, spune Andrei Grecu.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 12 hectare, într-o pădure aflată sub administrarea Ocolului Silvic Oituz, o pădure predominată de pin, dar în care se găsesc şi foioase. Potrivit purtătorului de cuvânt, intervenţia se dovedeşte a fi una foarte dificilă din cauza terenului greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, precum şi din cauza elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul războaielor, motiv pentru care la locul incendiului s-a deplasat şi echipa pirotehnică a inspectoratului judeţean.

About Axinte Radu Alexandru