Home » National » 25 de câini au fost ridicați de echipajele ASPA într-o singură zi, de pe străzile Municipiului București

25 de câini au fost ridicați de echipajele ASPA într-o singură zi, de pe străzile Municipiului București

25 de câini au fost ridicați de echipajele ASPA într-o singură zi, de pe străzile Municipiului București. 20 dintre ei au fost pui abandonați fără mamă!
Acești pui, ajunși la maturitate, ar fi dat naștere altor pui care ar fi sporit populația de câini fără stăpân. În cazul lor, înmulțirea a fost oprită. Însă mamele au rămas undeva în curți din București și fiind nesterilizate vor face alte rânduri de pui, care cel mai probabil vor avea aceeași soartă – vor fi abandonați pe stradă!
  •  Cum putem opri acest ciclu nefast al înmulțirii câinilor?! Simplu – PRIN STERILIZARE!
Un animal sterilizat nu se mai poate reproduce!
ASPA promovează intens sterilizarea animalelor și organizează campanii de sterilizări gratuite. Însă nu este suficient fără sprijinul tuturor instituțiilor cu rol în aplicarea legislației, care prevede încă din 2014 obligativitatea deținătorilor de a steriliza câinii de rasă comună și, totodată, care interzice abandonul animalelor.
În acest sens, ASPA sesizează săptămânal autoritățile care au competențe în verificarea și sancționarea nerespectării legii.
HAI SĂ ADOPTĂM!!!
Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) organizează un nou târg de adopții. Evenimentul va avea loc la Grădina de vară a Teatrului “Constantin Tănase” din Parcul Herăstrău, sâmbătă, 15 octombrie, în intervalul orar 11:00 – 17:00, potrivit unui comunicat al instituției.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*