Îndrăgostiți de natură! Cabanele Direcției Silvice au mare căutare în rândul vasluienilor
O resursă financiară importantă care este la îndemâna Direcției Silvice (DS) Vaslui este silvoturismul. În acest sens sunt utilizate patru cabane silvice : Oprișița și Gâdeasa în cadrul Ocoluli Silvic Vaslui completate de Valea Teiului și Șișcani în cadrul Ocolului Silvic Huși.
Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a spus că la nivel local silvoturismul este o activitate recent demarată, dar care a prins deja amploare bucurându-se de un real succes printre iubitorii de turism în natură. Prin derularea activității de silvoturism se urmărește atât punerea în lumină a peisajelor deosebite, a habitatelor nealterate și a biodiversității din pădurile județului, cât și conștientizarea publicului larg asupra necesității protejării naturii.
„Peisajul ravisant al meleagurilor noastre poate fi descoperit alături de specialiștii pe care DS Vaslui îi pune la dispoziția celor interesați de turismul în natură, cu posibilitatea de a înnopta la una din cabanele de vânătoare și de a beneficia de toate facilitățile pe care acestea le oferă, de la căldura lemnului iarna, la răcoarea dată de umbra copacilor vara și până la sălbăticia zonelor în care ele sunt amplasate”, a spus Cătălin Idriceanu.
Închiriere cabană interior plus exterior la care numărul de participanți nu depășește capacitatea de cazare 600 lei / 24 ore. Închiriere cabană interior plus exterior la care numărul de participanți depășește capacitatea de cazare 1000 lei / 24 ore. Închiriere cabană interior plus exterior la care numărul de participanți nu depășește capacitatea de cazare 1000 lei / 24 ore. Închiriere cabană interior plusexterior la care numărul de participanți depășește capacitatea de cazare 2000 lei / 24 ore. În anul 2022, veniturile încasate din silvoturism au fost de 103.521 lei.
(Dănuț CIOBANU)