Home » Local » Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avut o vizită de lucru în județul Vaslui

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avut o vizită de lucru în județul Vaslui

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a ajuns in judetul  Vaslui, după o vizită în alte două spitale din județul vecin Bacău.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul a declarat că „Moldova a reprezentat pentru mine, pentru echipa ministerului Sănătății o prioritate, pentru că existau anumite diferențe în ceea ce privește dezvoltarea sistemului de sănătate față de celelalte regiuni ale țării. Cred că aceste diferențe, în momentul de față, s-au atenuat foarte mult ssau chiar au dispărut și mă bucur să vă spun acest lucru. Facem spitale, construim, sunt în construcție în momentul de față zeci de spitale noi, sau clădiri de spitale”.

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a spus că de când instituția pe care o conduce a preluat acest domeniul, l-a dezvoltat și îl dezvoltă în continuare.

„Vom aplica, în continuare, proiecte pe fonduri europene și pe bugetele de stat și bugetele locale în așa fel încât să ridicăm gradul acestui domeniu, domeniu sanitar”, a spus Ciprian Trifan.

Alexadru Rafila a spus că România se confruntă în continuare cu epidemia de rujeolă și a recomandat vaccinarea atât a copiilor, cât şi a adulţilor neimunizaţi sau care nu au trecut prin boală.
„Epidemia de rujeolă evoluează în continuare în România. Sunt câteva judeţe care sunt mai afectate. În general focarele acestea apar acolo unde sunt comunităţi cu un grad redus de acoperire vaccinală. Evoluează în toată Uniunea Europeană, dar în România probabil că mai mult decât în alte ţări şi lucrurile acestea se văd pe hărţile Centrului European de Control al Bolilor. Încurajăm părinţii care nu şi-au vaccinat încă copiii să o facă, pot să o facă la medicul de familie. Chiar şi adulţii care nu au trecut prin boală sau nu au fost vaccinaţi o pot face. De multe ori decesele au apărut la adolescenţi sau la adulţi care nu erau protejaţi. Or, dacă intră în contact o astfel de persoană cu un copil care are pojar, forma e mult mai agresivă la adult, pentru că avem şi alte boli şi altă vârstă şi reacţionăm diferit”, a spus ministrul Sănătăţii.

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*