Home » Agricultura » Direcția Silvică Vaslui construiește în toate ocoalele silvice o rețea de depozite de masă lemnoasă

Direcția Silvică Vaslui construiește în toate ocoalele silvice o rețea de depozite de masă lemnoasă

de Dănuț CIOBANU 

Direcția Silvică Vaslui construiește o rețea de depozite de masă lemnoasă în toate ocoalele silvice. Din aceste locații, vor fi livrate lemne de foc pentru persoanele interesate. În paralel, se contruiește și un magazin online, prin care pot fi comandate și achitate comenzi pentru lemne de foc.

Cătălin Idriceanu, directorul Direcției Silvice (DS) Vaslui, a spus că din această primăvară este operațional un depozit de lemne la Todirești și urmează să fie construit un alt depozit la Poienești. În ocoalele silvice Epureni, Huși, dar și la Brodoc și Bârlad sunt deja deschise depozite de lemne.

„Toate ocoalele silvice vor avea cel puțin un depozit operațional, de unde vom livra populației lemne de foc”, a spus Cătălin Idriceanu.

DS Vaslui a asigurat în iarna trecută un volum de 150.000 metri cubi de masă lemnoasă. Practic, silvicultorii vasluieni au fost prezenți în fiecare UAT al județului Vaslui.

Alături de DS Vaslui și operatorii economici care au contractat masă lemnoasă pe picior au valorificat către populație și agenți economici material lemnos.

DS Vaslui valorifică materialul lemnos prin intermediul ocoalelor silvice, în timp ce firmele private comercializează lemnul provenit din exploatațiile forestiere.

DS Vaslui deține 6 formații de exploatare a masei lemnoase: 82 muncitori forestieri; 5 utilaje; 3 încărcătoare frontale; 4 remorci cu autoîncărcare. De asemenea, deține depozite de lemn fasonat: 3 depozite permanente și 25 depozite temporare.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, DS Vaslui a pus în funcțiune o mașina de despicat lemne, montată la depozitul de la Brodoc. Instalația a costat circa 120.000 de euro și are capacitatea de a despica lemnul mare adus direct din pădure. La cererea clientului lemnele pot fi trasportate la destinație sau pot fi ridicate direct de la depozitul de la Brodoc.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*