În perioada 22-25 martie 2025, Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui a derulat un control fulger pentru verificarea originii și trasabilității peștelui și a produselor din pescuit
Având în vedere că în postul Paștelui, consumatorii se aprovizionează cu cantități sporite de pește, conducerea DSVSA Vaslui a dispus controale în spațiile și locurile în care se comercializează peștele și produsele din pescuit.
În timpul inspecțiilor la pescăriile din județ, s-a verificat respectarea condițiilor de comercializare a peștelui și produselor din pescuit.
„În această perioadă, în urma unei sesizări, s-a identificat un lot de pește (caras) care la examenul prin sondaj nu prezenta modificări, dar din care s-au recoltat probe în vederea examenului de laborator, iar buletinul de analiza a relevat prezenta de nematode și anume Taeniaspp. S-a reținut de la comercializare și s-a dispus trimiterea către neutralizare a 195 kg pește”, au precizat reprezentanții DSVSA Vaslui.
În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale (perioada 19 martie-19 aprilie 2025), Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui a dispus intensificarea controalelor pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale 2025.
Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare și pentru siguranţa alimentelor din toate pieţeleagro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/ supermarket, magazine alimentare, etc).